Hirdetés
. Hirdetés

Szupergyors internethálózatot épít a Google

|

A felhasználónként egy gigabites sávszélességű hálózat első lépésben ötven-ötszázezer amerikai fogyasztót szolgálna ki. A Google pályázat keretében választja ki az Egyesült Államok azon területeit, amelyek elsőként kapcsolódhatnak a "szuperhálózathoz".

Hirdetés

A Google úgy döntött, eddigi törekvéseivel összhangban, "tovább gyorsítja az internetet", és az Egyesült Államok egyes részein saját, ultragyors elérést biztosító szélessávú hálózatot épít. A vezetékes adatátviteli technológiára épülő rendszer másodpercenként és felhasználónként ezer megabites adatforgalmat tesz majd lehetővé, a jelenlegi szolgáltatók ajánlataival versenyképes áron - olvasható a cég közleményében.

A szolgáltatást a fejlesztések első lépcsőjét követően, ötven-ötszázezer amerikai érheti majd el. "Célunk, hogy olyan új megoldásokat dolgozzunk ki, amelyek minden felhasználó számára gyorsabb és jobb internetelérést szavatolnak" - olvasható Minnie Ingersoll és James Kelly, a Google termékmenedzsereinek közös blogposztjában.

Google szélessávú internethálózat
A Google azért tartja fontosnak az új, a korábbiaknál lényegesen gyorsabb hálózatok kiépítését, mert az új generációs alkalmazások és szolgáltatások egyre nagyobb sávszélességet igényelnek; különös tekintettel az olyan, nagy mennyiségű adatot mozgató szegmensekre, mint az oktatási és egészségügy vagy a szórakoztatóipar.

A Google egyedi, "szabad hozzáférésű" modellben tervezi elérhetővé tenni szuperhálózatát: a felhasználók szabadon választhatnak majd a rendszert támogató szolgáltatók ajánlatai között.

"Nem hisszük, hogy az összes felmerülő kérdésre szabatos választ adhatunk, de azt reméljük, fejlesztéseinken keresztül hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a jövőben gyorsabb és jobb interneteléréshez férhessenek hozzá a felhasználók" - írja Ingerssoll és Kelly.

Az Egyesült Államok tagállamai és a helyi lakosok március 26-ig pályázhatnak a Google projektjében való részvételre; az érintett területek listáját később teszik közzé.

 


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.