Hirdetés
. Hirdetés

Szuperolcsó linuxos tablet a láthatáron!

|

A Pine64 által gyártott PineTab mindössze száz dollárba kerül majd, és májusban már meg is kezdődik az előrendelése.

Hirdetés

A Pine64 bejelentette, hogy még ebben a hónapban megkezdődhet a rég várt PineTab Linux tablet előrendelése.

A PineTabbel a Linux-hívek végre egy rendkívül olcsó táblagépet kapnak a kezükbe. Az eszközt Ubuntu Touch-csal fogják szállítani, de a gyártó szerint a jövőben bármilyen linuxos operációs rendszert használhatunk majd rajta.

Hirdetés

A Pine64 azt ígéri, hogy programok szempontjából a PineTab a PinePhone- és Pinebook-szoftverkiadásokhoz fog konvergálni, és távlatilag az a cél, hogy a gyártó platformjaira fejlesztett legtöbb mobil operációs rendszert futtatni lehessen majd rajta.

Az új Linux tablet valóban elképesztően olcsó lesz, ugyanis száz dollárért fogják árulni, és 20 dollárért fizikai billentyűzettel is elláthatjuk.

A cég emellett számos bővítési lehetőségen (M.2 SATA SSD, M.2 LTE és GPS, LoRa modul, RTL-SDR) is dolgozik.

Ami a specifikációkat illeti, a PineTab igen komoly darabnak ígérkezik. Tíz hüvelykes 1280x720 képpontos IPS LCD képernyővel szerelik fel, az eszközben egy Allwinner A64 négymagos processzor dolgozik, a RAM 2 gigabájtos. Ehhez társul egy Mali-400 MP2 GPU, a háttértároló 64 gigabájtos. Az eszközön található egy USB 2.0 Type-A port, valamint egy microSD kártyahely, és a 6000 mAh-s telep egyetlen feltöltéssel egy napos működést szavatol.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.