Hirdetés
. Hirdetés

TAJ számmal azonosított elektronikus ügyfelek

|

A TB kártya egész életünket végigkíséri, ezért ideális azonosító az elektronikus kormányzati szolgáltatások igénybevételéhez.

Hirdetés

Az OECD Magyarország e-kormányzati helyzetét felmérő projekt eredményeiről és a jövőbeni feladatokról szóló budapesti sajtótájékoztatón Baja Ferenc, az Elektronikuskormányzat-központ volt biztosa, jelenleg a Fejlesztéspolitikai Irányító testület tagja ismertette, hogy az EU-s szabványok szerint itthon is társadalombiztosítási számunk (TAJ szám) lesz az azonosítónk az elektronikus kormányzati szolgáltatások igénybevételéhez. Ez a kártya azért alkalmas az azonosításra, mert születésünktől kezdve életünk végéig változatlan formában elkísér. A szükséges törvényi változások szakmai előkészítése már megtörtént, ez jövő év márciusában kerül a kormány elé.

Baja Ferenc azt is elmondta, hogy a törvényi feltételek teljesülése mellett az országban el kell terjedjen az az olvasórendszer, ami lehetővé teszi, hogy a kártyát széles körben lehessen használni a legkülönbözőbb kormányzati szolgáltatások igénybevételéhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.