Hirdetés
. Hirdetés

Tajvan már látja az egyensúlyt az autóipari chipellátásban az év végéig

|

A chipgyártók által előállított autóipari chipek iránti kereslet és kínálat az idei negyedik negyedévben egyensúlyba kerülhet.

Hirdetés

Az autóipari chipek iránti globális kereslete és kínálata 2021 negyedik negyedévére egyensúlyba kerülhet - közölte a tajvani kormány, megismételve elkötelezettségét, hogy kiveszi a részét a világszerte gyártósorokat leállásra kényszertő hiány kezeléséből. A tajvani gazdasági minisztérium megjegyezte, hogy a szigetországi chipgyártók nem a fő beszállítói az autóipari chipeket gyártó külföldi integrált eszközgyártóknak.

"Az érintett chipgyártók azonban teljes mértékben együttműködnek a világ minden tájáról érkező ügyfelekkel, pozitívan reagálnak a kapcsolódó igényeikre, és segítenek az autóipari chipek problémájának megoldásában" - közölte a hivatal. Wang Mei-hua gazdasági miniszter személyesen is beszélt a tajvani chipgyártó cégek vezetőivel, akik közölték vele, hogy az idei év első felében "aktívan megoldották" a problémát, és ezt folytatni fogják. "Bár az autóipari chipgyártási lánc hosszú és összetett, hazánk vállalatainak teljes körű együttműködésével az iparág becslése szerint a chipgyártók által előállított autóipari chipek iránti kereslet és kínálat az idei negyedik negyedévben egyensúlyba kerülhet" - tette hozzá a szigetország minisztériuma.

Hirdetés

A kérdés erősen diplomáciai színezetet öltött, mivel Tajvan igyekszik megnyugtatni az Egyesült Államokat, legfontosabb nemzetközi támogatóját és fegyverszállítóját, hogy mindent megtesz, különösen egy olyan időszakban, amikor Tajpej fokozott katonai nyomással néz szembe Kína részéről, amely Tajvant sajátjának tekinti.

A minisztérium megjegyezte, hogy a tajvani félvezetőgyártó cégek bővítik a termelést, és hangsúlyozta, hogy ezek a vállalatok és a kormány is nagy hangsúlyt fektet a "hasonlóan gondolkodó partnerekkel" való együttműködésre, amely kifejezéssel Tajpej más demokráciákra, például az Egyesült Államokra és az Európai Unióra utal.

Tajvan "továbbra is együtt fog működni a biztonságos, megbízható és rugalmas ellátási lánc kiépítésében, valamint a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok elmélyítésében, hogy szilárd alapot teremtsen a világjárvány utáni gazdasági fellendüléshez" - közölték.

A múlt hónapban a Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója azt közölte, hogy az autóipari chiphiány fokozatosan enyhülni fog ügyfelei számára ettől a negyedévtől, de a félvezető-kapacitás általános szűkössége várhatóan a jövő évre is áthúzódik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.