Hirdetés
. Hirdetés

Takarékosságra buzdító telefonok

|

A Nokia új telefonjai feltöltéskor figyelmeztetik a felhasználókat, hogy ne hagyják a hálózatra csatlakoztatva töltőiket.

Hirdetés

A Nokia számításai szerint körülbelül 85 ezer otthon villamosenergia-ellátására elegendő energia takarítható évente meg azzal, ha a mobiltelefon-tulajdonosok töltőiket kihúzzák a hálózatból. A figyelmeztető szolgáltatás először az új Nokia 1200, a Nokia 1208 és a Nokia 1650 készülékeken lesz elérhető, később pedig a Nokia teljes termékskálájában megjelenik.

A cég szerint a készülékek által felhasznált villamosenergia mintegy kétharmada elvész, ha a feltöltött mobiltelefont a töltőről ugyan levesszük, de a töltő a konnektorban marad. A figyelmeztetők telepítése egyike azon környezetvédelmi kezdeményezéseknek, amelyek idei megvalósítását a Nokia vezetésével a mobiltelefon-gyártók egy megállapodás keretében elvállalták. Közülük a Nokia elsőként építi be készülékeibe a figyelmeztetőket.

A Nokia 1200, a Nokia 1208 és a Nokia 1650 készülékek alsókategóriás telefonok, amit az indiai, kínai és latin-amerikai piacokra szán a gyártó. A vállalat egyébként dolgozik olyan technológiákon is, amelynek használatával csökken a konnektorban felejtett telefon energiafogyasztása - a cél az, hogy 2010-ig további 50 százalékkal csökkentsék a felhasznált mennyiséget.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.