Hirdetés
. Hirdetés

Tantárgy lett az internet-biztonság

|

Virginia állam az úttörő.

Hirdetés

A kezdeményezés fő mozgatórugója egyrészt a szexuális zaklatóktól való félelem, akik csevegőszobákban, vagy közösségi oldalakon vadásznak kiskorúakra - sajnos sok hasonló esetről olvasni -, másrészt az internet-bűnözés egyre szélesebb körben való elterjedése. Az órák célja, hogy a fiatalokat megtanítsák a Web alapvető biztonsági szabályaira.

 

Richmondban egy általános iskolában mutatták be az új programot. Egy államügyész által tartott előadáson a résztvevők megtekintettek egy közösségi oldalon található profilt, mely szerint a felhasználó egy 15 éves lány, aki szeret fiúkkal ismerkedni. A profil mögött viszont egy 31 éves férfi áll, akit már elítéltek 45 évre molesztálásért.

 

Egyes kimutatások szerint a 10 és 17 év közötti internet-felhasználók 13 százalékát zaklatták valamilyen formában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.