Hirdetés
. Hirdetés

Tavasszal érkezhet a Vista SP2

|

Megjelent a szervizcsomag kiadás előtti RC változata. Májusban érkezhet a végleges verzió.

Hirdetés

Kiadás előtti állapotba került a Windows Vista és a Windows Server második szervizcsomagja (SP2), ami már elérhető a TechNet és az MSDN előfizetői számára. A Windows fejlesztői mindezt blogjukban jelentették be, hozzátéve: "Hamarosan az RC a nagyobb publikum számára is elérhető lesz".

A Vista második szervizcsomagja a dokumentációjuk szerint nem hoz óriási újításokat, hiszen hasonlóan az első csomaghoz ebben is összegyűjtve találhatjuk majd az eddig kiadott összes biztonsági, kompatibilitási problémákat orvosló, valamint stabilitást elősegítő javításokat.

Újdonság a Windows Search 4.0 megjelenése, ami gyorsabb keresést és relevánsabb találatokat ígér. Bekerült a Bluetooth 2.1 Feature pack, amely már támogatja a legújabb, ezen technológián alapuló készülékeket, s a Vista Blu-ray támogatást is kapott, amivel a felhasználóknak natív módban nagy felbontású videókat rögzíthetnek.

 

vistaultsp2.jpg
 


Bemutatkozik még a Windows Connect Now technológia, amely nagyban egyszerűsíti a Wi-fi hálózatok konfigurálását, valamint támogatja az UTC-t (Coordinated Universal Time) is, ami tulajdonképpen a különböző időzónákban létező fájlok szinkronizációját végzi. Az operációs rendszer ezen túl kibővített támogatást kapott a 64 bites VIA processzorokhoz is. Míg a Windows Server 2008 SP2-t például integrált Hyper-V környezettel látták el, és javították az autentikációs modulját is.

A fejlesztők a szervizcsomagok pontos megjelenési időpontját nem közölték, csupán annyit árultak el, hogy valamikor 2009 második negyedévében érkezhetnek. A TechArp információ szerint áprilisban juthatnak el a számítógépgyártókhoz, amit a végfelhasználók számára is letölthető változat követhet. Valamikor április után, nagy valószínűséggel május környékén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.