Hirdetés
. Hirdetés

Távozik a Qualcomm igazgatótanácsának elnöke

|

A társalapító Irwin Jacobs húsz évig vezette elnök-vezérigazgatóként a céget. 2009-től az igazgatótanács elnökeként dolgozott.

Hirdetés

Irwin Jacobs

A Qualcomm kedden jelentette be, hogy Irwin Jacobs, a vállalat korábbi elnök-vezérigazgatója, az igazgatótanács jelenlegi elnöke jövőre nyugdíjba vonul.

A hetvennyolc éves Jacobs hat társával 1985-ban alapította a mobiltech-vállalatot, amelynek 2005-ig elnök-vezérigazgatója, további négy évig pedig elnöke volt. 2009-ben fia, a jelenlegi elnök-vezérigazgató Paul Jacobs vette át a feladatait; az idősebb Jacobs az igazgatótanács elnökeként folytatta. A szakember hivatalosan a vállalat 2012-es részvényesek számára tervezett éves közgyűlésén köszön le a tisztjéről.

Megalapítása óta a Qualcomm számos úttörő technológia, köztük az amerikai Verzion Wireless és Sprint Nextel digitális 2G és 3G hálózataiban debütáló hangátviteli megoldás, a CDMA (Code-Division Multiple Access) kifejlesztésével írta be magát az informatika történetébe. A rendszert világszerte számos térség - így Dél-Korea, Japán, Kína és több latin-amerikai ország - szolgáltatói is átvették, és fontos szerepet szerepet játszott a GSM (Global System for Mobile Communications) technológiák kifejlesztésében.

A cég jelentős mobil-processzorgyártónak számít, megoldásait okostelefon- és táblagépgyártók is használják.

Jacobs a Massachusetts Institute of Technology-n (MIT) szerzett villamosmérnöki doktorátust. Később professzorként tért vissza egykori egyetemére, majd San Diegóban, a University of Californián tanított.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.