Hirdetés
. Hirdetés

Távozik idén a Mozilla ügyvezetője

|

A Mozilla már keresi Gary Kovacs utódját, aki az igazgatótanács tagja marad.

Hirdetés

A Mozilla tájékoztatása szerint az ügyvezetője, Gary Kovacs az idei évben távozik a posztjáról. A későbbiekben marad az igazgatótanács tagja, de a helyére már most keresik az utódot. A vállalat elnöke, Mitchell Baker, aki 2004. és 2008. között volt ügyvezető, azt mondta, a jövőben aktívabb szerepet vállal a Mozilla napi szintű működésében.

Kovacs 2010. októberében vette át a vállalatot, és főként a mobilra való átállásra fókuszált. Az átmenet nem volt könnyű, ugyanis egy asztali böngészőt kellett új környezetbe beültetni.

A Mozilla egyébként több vezetői pozícióban is lecserélte az embereit, így például Jay Sullivan, aki korábban a termékekért felelős alelnök volt, már a működésért felelős igazgató posztján tevékenykedik. A Microsoft korábbi vezetője, Li Gong a mobileszközök alelnökeként dolgozik most a Mozillánál. 

A vállalat a jövőben továbbra is a mobilokra helyezi a főbb hangsúlyt. Az idei Mobile World Congressen bemutatkozott a Firefox OS is, ami valamikor az idén jelenik meg a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.