Hirdetés
. Hirdetés

Technológiai Központ Tatabányán

|

A Közösségi Technológiai Központ civil szervezetek számára nyújt informatikai szolgáltatásokat és professzionális támogatást.

Hirdetés

A projektet a Komárom-Esztergom Megyei Civil Szolgáltató Központ a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) és a Civil Szolgáltató Központ (CISZOK) közös E-civil programja keretében valósította meg. A hároméves folyamat során az ország minden megyéjében hasonló központok állnak majd rendelkezésre. A tatabányai megnyitást az elmúlt hetek pécsi, nyíregyházi és veszprémi ünnepélyes átadása előzte meg. A projekt megvalósításához elengedhetetlen volt az az összesen félmillió dollár értékű támogatás, amelynek első, 130 ezer dolláros részletét a Microsoft képviseletében Brad Smith, a vállalat alelnöke és jogi vezérigazgatója nyújtotta át ez év januárjában a NIOK és a CISZOK részére a Korlátlan Lehetőségek program keretében. A támogatás elsősorban pénzbeli, de az alapítványok ezen kívül szoftvereket és a képzéshez szükséges tananyagokat is megkapják.

Az informatikai infrastruktúra létesítésén túl az is cél, hogy a professzionális támogatások (tréningek, tanácsadások, mentori programok) elektronikus civil szolgáltatások formájában is elérhetővé váljanak. A program három fő pillérre épül: a civil szervezetek informatikai műveltségének fejlesztése a hatékonyabb mindennapi munka érdekében; további munkalehetőségek biztosítása a megnövekedett feladatok által, valamint a megszerzett - elsősorban informatikai - tudás átadása a civil szervezetek célcsoportjainak, kiemelten a hátrányos helyzetű közösségeknek. A hároméves program során országszerte több mint 2000 fő szerezhet informatikai alapismereteket és a civil szervezetek munkáját segítő tudást.


A Közösségi Technológiai Központ a július 2-i nyitást követően infrastrukturális hátteret biztosít azon civil szervezeteknek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő informatikai eszközökkel a napi munkájuk elvégzéséhez. Az eszközhasználaton kívül a központ munkatársai személyes segítséget, tanácsadást tudnak nyújtani annak érdekében, hogy a civil szervezetek a számítógép és az internet adta lehetőségeket minél jobban tudják hasznosítani munkájukban.

Ősztől kezdődik a civil szervezetek munkatársainak okatatása, amelyek során elsajátíthatják többek között az elektronikus pályázatírási tudnivalókat, javíthatják hálózatépítési tevékenységüket, valamint felkészültebben, hatékonyabban szólíthatják meg ügyfeleiket. A megyében évente 7-8 képzésre kerül sor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.