Hirdetés
. Hirdetés

Technológiával a terrorizmus ellen

|

A technológia segíthet a terrorizmus elleni harcban - mondta Rudy Giuliani, New York korábbi polgármestere.

Hirdetés

Giuliani formálisan még nem jelentette be, hogy indul a 2008-as elnökválasztáson, de "100 százalékban elkötelezett" az ügy iránt. A politikus hétfőn tartott beszédet a Szilícium-Völgyben. A terrorizmus olyan régiókból indul, amelyek elzártak a világ többi részétől. A technológia, beleértve az internetet, hozzácsatlakoztathatja ezeket az elszigetelt régiókat a világgazdasághoz. Giuliani hangsúlyozta azt is, hogy támogatja a zöld technológia kifejlesztését, ami hatékonyabb energia-felhasználást és alacsonyabb környezet-szennyezést eredményezhet, valamint azt is, hogy az Egyesült Államok kevésbé függjön a kőolaj-importtól. A hidrogénre, a szél- és a napenergiára kell koncentrálni - tette hozzá.

Giuliani kritizálta ugyanakkor Al Gore korábbi alelnök környezetvédő dokumentumfilmjét, a Kellemetlen igazaságot (The Inconvenient Truth). Szerint a mű túl hosszasan taglalja a globális klímával kapcsolatos problémákat, de túl kevés választ ad. "Kellene egy folytatás is, amelyben a megoldásokat, a válaszokat is megadják, például: milyen kemény döntéseket kell hoznunk ahhoz, hogy helyrehozzuk a dolgokat?" - mondta Giuliani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.