Hirdetés
. Hirdetés

Teljesen megváltozik a Windows 10 felülete

|

A Microsoft egy olyan új megoldáson dolgozik, ami a közös projekthez tartozó alkalmazásokat és dokumentumokat egyetlen böngésző jellegű, fülekkel ellátott ablakba rendezi.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10-et egy böngésző jellegű, füles alkalmazásnézettel kívánja kiegészíteni, amely projektek alapján csoportosítja az applikációkat és fájlokat. Az újdonság megjelenése azonban hónapokba, vagy akár évekbe is beletelhet.

Az új nézet alapgondolata, hogy minden feladathoz bizonyos alkalmazásokra (szövegszerkesztőre, táblázatkezelő, böngészőre stb.) van szükség, és gyorsítja a munkát, ha a füleken kattintva egyetlen ablakból elérhetjük őket.

Ez azonban még nem minden. A Microsoft tisztában van vele, hogy az igazi gond a korábbi munkákkal a különféle kapcsolódó anyagok (dokumentumok, táblázatok stb.) összegereblyézése. Az új szolgáltatás ezeket is begyűjti egy-egy Setbe (jelenleg ez a nézet neve), és amikor az egyiket megnyitjuk, a Windows a többit is felkínálja.

A tervek szerint így fest majd az új nézet

Vagyis összetett koncepcióról van szó, amit a Microsoft úgy jellemez, hogy egy új lehetőség "a sokrétű munkák megszervezésére és összefoglalására".

A Seteket először a Windows Insider program résztvevői vehetik szemügyre, a Microsoft ugyanakkor a nagy fejlesztőket, például az Adobe-t és a Salesforce-t is meg akarja nyerni a koncepció támogatására.

Csoportok már most

Miközben a Microsoft még csak fejleszti az új nézetet, a Stardock már ki is adott egy újdonságot, ami tartalmaz néhányat a megoldás alapfunkciói közül.

A Groupy alkalmazás (amely a Object Desktop Suite része) lehetővé teszi, hogy az applikációkat böngészőszerűen csoportosítsuk, és a fülekre kattintva váltogassunk közöttük. Új alkalmazásokat is hozzáadhatunk a Groupy ablakokhoz, de ki is húzhatunk belőlük, és különálló ablakká alakíthatjuk őket. Elmenteni viszont - a Microsoft tervezett szolgáltatásával ellentétben - nem tudjuk a csoportokat

A Groupy persze inkább csak egy egyéni felület, és nem a Windows beépített része. De ha nem akarunk várni a Microsoft fejlesztésére, indulásnak megteszi: jelenleg csomagban 30 dollár az ára, de decemberben kijön egy tíz dolláros, önálló változata is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.