Hirdetés
. Hirdetés

Teljesítmény a csillagokban

|

A Sun Microsystems hat héten belül három új AMD Opteron alapú gépet jelent be - tudtuk meg Fischer Eriktől, a cég vezető mérnökétől. Az egyelőre Androméda, Galaxy 4 és Thumper kódnevek alatt futó két szerver és egy diszkrendszer mindegyike rendkívüli mértékben megnövekedett teljesítménnyel kecsegteti a felhasználókat.

Hirdetés

Az Androméda kódnevű pengeszerver 19U méretű szekrénye akár tíz darab kiszolgálónak is helyet biztosít. Ez teljes kiépítésben pengénként négy CPU-val és 8 processzormaggal számolva akkora teljesítményt jelent, amekkorát a Sun 72 CPU-s szervere, a SunFire 15k nyújt. Az Androméda feldolgozási teljesítményét pengénként 192 gigabit/s, összesen 1,92 terabit/s sávszélességet biztosító PCI Express kapcsolatok szolgálják ki, és a blade szintjén dedikált I/O kártyákat támogat, ami szintén újdonságnak számít.

Az általános célú Galaxy 4 kiszolgáló 4U (rack unit) magas szekrényben, várhatóan négy vagy nyolc processzoros konfigurációban lesz elérhető.

Elnevezéséből ítélve ütős dologonak ígérkezik a Thumper diszkalrendszer, amely teljes kiépítésében 48 darab SATA merevlemezt és összesen 24 terabájt tárolókapacitást kínál 4U méretű szekrényben. Kontrollere két darab kétmagos Opteron processzoron, Solaris 10 operációs rendszeren fut. A Solaris 10 új fájlrendszerének, a ZFS-nek köszönhetően a Thumper 2 GB/s feletti adatírási és -elérési teljesítményt fog nyújtani.

Az automatikus adatjavító és öngyógyító képességekkel rendelkező ZFS 1.0-t a Sun május 2-án Washingtonban megrendezett negyedéves Network Computing konferenciáján jelentette be. A rendezvényen több olyan adattároló megoldást is bemutatott a cég, amely a tavaly júniusban felvásárolt StorageTek technológiájára épül. Washingtonban debütált az Opteron processzorra épülő Sun StorageTek 5320 hálózati adattároló rendszer és több tárolófelügyeleti szoftver. A Sun emellett bepillantást engedett a Honeycomb projekt keretében zajló munkába is, amelynek célja egy újszerű, alkalmazáscentrikus adattárolási technológia kifejlesztése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.