Hirdetés
. Hirdetés

Témafigyelő a Live Labs-tól

|

Blogokat és híroldalakat szondáztat a kísérleti alkalmazás.

Hirdetés

A Microsoft kutatóit és az MSN termékmenedzsereit összefogó Live Labs az amerikai elnökválasztás finisére egy érdekes webes alkalmazást indított, ahol a világhálót tematizáló történéseket és személyeket gyűjtik össze. A social stream-re épülő Political Streams kísérleti verzió nem másra vállalkozik, minthogy a világhálón fellelhető blogok és híroldalak átkutatásával képet adjon arról, hogy az emberek éppen miről beszélnek, mit tartanak fontosnak, s mik érdeklik őket leginkább. Egyelőre teljes mértékben az amerikai elnökválasztásra koncentrálva.

Nem is meglepő emiatt, hogy az oldal szerint Barack Obama és John McCain a leginkább „szájra vett" személy, habár az elmúlt napokban - talán a hitelválság miatt - kevesebbet foglalkozott velük az internet közönsége. Az országok közül pedig az Egyesült Királyság és Európa tanyázott az első helyen a cikk megírásának a pillanatában.

 

socials.jpg


A Microsoft hangsúlyozta: egyelőre csak kísérletként tekint a projektre, ám nem zárta ki, hogy később más fejlesztőkkel együttműködve újabb megoldások születhessenek. A mostani oldal az elnökválasztás végéig fog működni, hogy a kutatóműhelyen belül utána kielemezzék a kapott adatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.