Hirdetés
. Hirdetés

Térinformatika mindenkinek (videó)

|

Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az ESRI Magyarország Felhasználói Konferenciát.

Hirdetés

A rendezvény a nevéből is adódóan elsősorban az ESRI termékeit használók táborának biztosított lehetőséget a tapasztalatcserére, elért eredményeik, illetve tevékenységük bemutatására, véleményeztetésére. Rajtuk kívül természetesen potenciális ügyfelek és a térinformatika iránt érdeklődők is hasznos tudással gazdagodhattak. Adatainknak mintegy 80 százaléka valamilyen földrajzi helyhez köthető, és a térinformatika ezen információk elemzésével foglalkozik - válaszolta kérdésünkre Oláh Attila, az ESRI Magyarország ügyvezetője.

Az előadások széles palettán mozogtak, az önkormányzati témáktól a meterológián és a közmű szolgáltatásokon át egészen a biztonságig. Idén külön szekció foglalkozott az oktatással, ahol intézmények és diákok mutathatták be ESRI technológiával készült fejlesztéseiket. Előadást tartott többek között Bozó Pál, a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, és néhány neves külföldi szakember is.

A bemutatott megoldások széleskörűen támogatjak a szervezeteken belüli és közötti együttműködést, illetve információcserét. Egy New Yorkban bevezetett bevetésirányítási rendszer például itthon bizosíthatná a tűzoltóság, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a nemzetvédelmi szervek összehangolt munkáját akár rendkívüli esetekben is - a mentésszervezéstől a hosszú távú hatások elemzéséig. Az ESRI technológiája képes együttműködni a Microsoft Virtual Earth, illetve a Google Earth környezetekkel, így a nagy nyilvánosság számára is lehet vele szolgáltatásokat létrehozni.

Az ESRI Magyarország 1989-ben alakult, és a forgalmazáson túl, a szoftverfejlesztésben is részt vesz. Idén 4 új terméket vezetett be: két logisztikai témájút, egy raszterpublikálót (például légifotók közzétételére), valamint egy közműves megoldást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.