Hirdetés

Térképész céget vásárolt a Nav N Go

|

A Top-Map Kft. felvásárlása akár saját térképkészlet létrehozásának esélyét is jelentheti a Nav N Go számára.

Hirdetés

A Top-Map hozta létre az iGO My way szoftverhez használt Magyarország térképet, később pedig bekapcsolódott a Nav N Go által használt Kelet-Európa térképek integrációjába is, így a régióban fellelhető egyéb térképeket is fel tudták készíteni a GPS-navigációban történő használatra. A Top-Map ma már nem csak térképekkel, hanem egyéb adatbázis előállítással is foglalkozik, így POI pontokat, vagy szükség esetén 3D adatokat is képesek szolgáltatni. Mivel a Nav N Go fő célja, hogy épp ilyen újabb és újabb tartalmakat integráljon a szoftvereibe, nagy szüksége volt a Top-Mapre az adatbázisok előkészítéséhez; egyébként a felvásárlás után a Top-Map változatlanul működik tovább.

A Nav N Go tervei között szerepel az is, hogy a Magyarországon sikeresen működő online térképhiba-bejelentő szolgálatot kiterjesztik más országokra is, így a felhasználók értékes információi alapján tökéletesedhetnek a cég térképei.

"A Tele Atlas továbbra is a Nav N Go stratégiai partnere marad, mi több, a Top-Map kapcsán jobb rálátásunk lesz a digitális térképkészítés módszereire, ezáltal még szorosabbra fűzhetjük a kapcsolatot. Természetesen a nyugat-európai és egyéb térképeinket tőlük vásároljuk, azonban a rajtuk kívül eső piacokon, így Kelet-Európában továbbra is a saját lábunkon állunk" - mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója. "Mintegy 15 helyi céggel állunk kapcsolatban, akiktől térképeket licenszelünk, majd a Top-Map szakemberei előkészítik azokat az intergrációhoz. Ezzel sikerült elérnünk azt, hogy a régióban egyedülálló térképi lefedettséggel rendelkezünk olyan országokban is, ahol korábban egyáltalán nem működött a műholdas navigáció. Ugyanez akár megtörténhet más régiókban is: például Dél-Amerikában, a csendes-óceáni térségben vagy Ázsiában. A Top-Map számunkra egyrészt a kulcsot jelenti ahhoz, hogy megőrizzük térképeink egyedülálló lefedettségét és magas minőségét, másrészt a biztosítékot arra, hogy tovább fejlődjük az egyéb típusú tartalomintergrálás irányába."


Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.