Hirdetés
. Hirdetés

Természetes adatkezelés

|

A Red Hat elérhetővé tette a JBoss Data Virtualization 6-ot.

Hirdetés

A Red Hat bejelentette a Red Hat JBoss Data Virtualization 6 elérhetőségét, ami átfogó adatintegrációs platformot kínál és lehetővé teszi a különféle elosztott adatforrásokhoz történő egységes hozzáférést, ezáltal immár a Big Data jellegű adatok is természetes adatforrásaivá válnak a vállalati környezeteknek.

Egy vállalat vagy intézmény esetén az adatok jellemzően különféle hagyományos vagy éppen újtípusú Big Data adatforrások között szétszórva vannak tárolva, legyen szó például Apache Hadoop-ról, relációs adatbázisokról vagy NoSQL adattárakról, mint a MongoDB. Az ezen szétszórt rendszerekből elérhető adatok integrálása és átalakítása, azok felhasználása sok esetben valódi kihívást jelent. Az így kinyert adatok külső alkalmazások számára történő elérhetővé tétele - mint például különféle elemző és üzleti intelligencia (BI) eszközök - komoly akadályokba ütközhet ezáltal nehezítve a kinyert adatok és információk tényleges, valóban produktív felhasználását. A JBoss Data Virtualization segítséget ad a fent említett problémák megoldásában, többek között azzal, hogy egyidejű hozzáférést biztosít ezen különböző adatforrások irányába.

A Red Hat ezen túlmenően is segítséget ad a felhasználók részére, például az iparág olyan jelentős szereplőivel való együttműködés révén mint a Hortonworks, aki a vállalati változatú Apache Hadoop vezető fejlesztője. A Hortonworks Data Platform (HDP) a JBoss Data Virtualization-nel együttműködve lehetővé teszi a Hadoop integrációját egyéb létező adatforrásokkal és olyan üzletközpontú virtuális adatmodellt hoz létre, amelyen keresztül a külső alkalmazások egyszerűen képesek használni az adatokat.

 

A JBoss Data Virtualization gyors, natív, azonnal használható kapcsolódási lehetőséget és hozzáférési módszert, tárolási modellt kínál és biztosít a különféle adatforrások irányába. Az ezen adatforrásokból kinyert adatok absztrakicója és megjelenítése olyan módon valósul meg, ami a fejlesztők számára maximális szabadságot biztosít és lehetővé teszi, hogy az alkalmazásaik fejlesztésére fókuszáljanak ahelyett, hogy az adatforrások és adattípusok technikai részleteivel kelljen foglalkozniuk.

A JBoss Data Virtualization az IT projektek és kezdeményezések széles skáláját támogatja:

- Önkiszolgáló üzleti intelligencia: A virtuális, újrahasznosítható adatmodell biztosítja az adatok üzletileg használható és felhasználóbarát megjelenítését, lehetővé téve, hogy a felhasználók úgy használhassák fel az adatokat, eközben nem szükséges ismerniük azok szerkezetének komplexitását vagy helyét, emellett a különféle üzleti intelligencia eszközök számára is hozzáférést biztosít a központi adatrétegből elérhető adatok használatára.

Hirdetés

- Egységes 360°-os kép: Mind a mester-, mind a tranzakcionális adatokról teljes és valós idejű képet biztosít. A virtuális adatréteg az információk egységes, vállalati szintű nézetét teszi lehetővé, így szolgálva, hogy a felhasználók még teljesebb módon megérthessék és felhasználhassák a vállalati adatokat.

- Agilis SOA adatszolgáltatások: Az adatvirtualizációs réteg különféle adat-szolgáltatásokat biztosít a szolgáltatásorientált (SOA) alkalmazások számára. A JBoss Data Services felgyorsítja és leegyszerűsíti az olyan adatszolgáltatások létrehozását, amelyek egyrészt tartalmazzák az adathozzáférési logikát, másrészt különféle üzleti alkalmazások számára teremtik meg annak a lehetőségét, hogy adatokat nyerjenek a központosított adatrétegből, ezáltal teremtve meg a laza kapcsolódást (az egyik legfontosabb SOA alapelv) az üzleti szolgáltatások és a fizikai adatforrások között.

- Még magasabb fokú megfelelőség-szabályozás: Az adatvirtualizációs réteg egyfajta tűzfal funkcionalitást is biztosít. Az adatvirtualizáció a központi hozzáférés-szabályozással, a robusztus biztonságával és az adatok fizikai másolatának csökkentésével növeli az adatminőséget. A metaadat-tár katalogizálja a vállalati adatok helyét és a különféle adatelemek (illetve azok tárolói) közötti függőségeket, egyszerűsíti az auditálási és elemzési munkát.

Leginkább az adatvezérelt vállalatok számára jelenti a legtöbb üzleti értéket az az adatvagyon, amit a vállalat létrehoz, előállít. Olyan folyamatokra és infrastruktúrára van szükségük, amelyekkel kezelni képesek ezt a stratégiai értéket, lehetővé téve a releváns adatok biztonságos és gyors elérhetővé tételét akkor és oda, amikor és ahol az üzlet számára szükség van rá. A JBoss Data Virtualization technológia a szétdarabolt adatok egyszerű és agilis transzformációját teszi lehetővé az adatvezérelt környezetek számára értéket hordozó információvá.

A JBoss Data Virtualization 6 legfontosabb képességei:

-Big Data és cloud data integráció Hadood, NoSQL adatbázisok, Red Hat JBoss Data Grid (memória alapú adat-cache) és MongoDB (mint technológiai előzetes) támogatással adatforrásként
-Műszerfal ami az üzleti felhasználók számára szükséges jelentések és adatvizualizációk gyors elkészítését (is) szolgálja
-Kibővített fejlesztői támogatás , többek között grafikus virtuális adatmodell-tervező eszközzel a Red Hat JBoss Developer Studio IDE környezetbe integrálva, SQL-DDL alapú virtuális adatbázis definíciók, import és újrahasznosítási funkciók és a natív lekérdezések támogatása
-Leegyszerűsített telepítés és csomagkészítés a Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (EAP) használatával

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.