Hirdetés
. Hirdetés

Terrorelhárítási videókat nézeget a Facebook mesterséges intelligenciája

|

A közösségi hálózat rendőrségi gyakorlatok testkamerás felvételeivel képzi tovább automatikus tartalomfelismerő rendszerét.

Hirdetés

A Facebook az Egyesült Királyságban bűnüldöző szerveitől kap felvételeket az automatikus  tartalommoderáló eszközök betanítására.

Hirdetés

Októbertől a Metropolitan Police Service olyan testkamerás felvételeket bocsát a Facebook rendelkezésére, amelyek terrorelhárítási és túszszabadítási gyakorlatok során készültek.

A Facebook a mesterséges intelligencián alapuló videfelismerő rendszerét fogja továbbfejleszteni velük, hogy az automatikusan beazonosítsa és eltávolítsa a támadásokat tartalmazó felvételeket, továbbá jelzést adjon róluk a  rendőrségnek.

Az új kezdeményezés nyilvánvaló kiváltó oka az, hogy a Facebook jelenleg még alkalmatlan egy tömegmészárlásokról szó elő közvetítés felismerésére.

Mint emlékezetes, a Chistchurch városában elkövetett márciusi lövöldözés közvetítését rengetegen nézték végig élőben a Facebookon. A 49 halálos áldozatot követelő borzalmas terrortámadás után a közösségi hálózat egy nap alatt 1,5 millió videót törölt a támadásról: ezek közül 1,2 millió még a feltöltés során blokkoltak, de 300000 átcsúszott az automatikus ellenőrző rendszeren.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.