Hirdetés
. Hirdetés

Teszt: Mobigater Skype Gateway

|

Rendeltetésszerűen működik, spártai a kialakítása. A Skype hívások továbbítására kitalált Mobigatert könnyű megszeretni.

Hirdetés

Bulgária EU-s csatlakozására várt csupán az EuroDesing nevű bolgár cég, és máris piacra dobta Mobigaternek nevezett átjáróját, ami Skype hívásokat továbbít mobiltelefonokra. A doboz gyakorlatilag egy lebutított mobiltelefon SIM kártyával, kijelző, kamera és gombok nélkül, ami a Skype hívásokat mobilhívássá konvertálja és a GSM hálózaton átküldi egy előre meghatározott mobiltelefonszámra. A továbbított hívásért a két SIM kártya között érvényes percdíjat kell megfizetni. A Mobigater készítői azt ajánlják, hogy olyan előfizetési konstrukciót válasszunk, melyben a két szám közötti hívások ingyenesek, ekkor a Skype-on kezdeményezett hívás továbbra is ingyenes marad - csak az előfizetéseket kell állni.

mobigater_1.jpg

A készüléket Kínában gyártják, standard dobozban érkezik a készülék. A csomagoláson nem szerepel, hogy a Mobigater mely változatával állunk szemben, csak miután kibontjuk, akkor derül ki, hogy az alapverziót kaptuk tesztelésre. A Pro változat a Plus alapváltozathoz képest több telefonszámot és SIM-kártyát kezel egyszerre, és egyfajta mini telefonközpontként működik. A csomagban a spártai fekete Mobigater doboz rejtőzik, a doboz miniUSB-n keresztül csatlakozik a számítógéphez, áramtápláláshoz átalakító van benne (a kis doboz az egyórás használat során eléggé felforrósodott), vagy egy külön csatlakoztatható antenna, illetve arra az esetre, ha a számítógép közelében a GSM jel gyenge lenne, egy antenna hosszabbító.

A doboz alján van egy kis retesz, amit ki kell nyitni, és ide kell behelyezni a SIM kártyát. A CD-n lévő PDF-es kézikönyv utasításait követve először a Mobigater szoftvert telepítettük. A szoftver működéséhez a Microsoft .Net 2.0 szükséges, ha ez nem lenne gépünkön, telepítődik. A szoftver gyors konfigurációja is megtörténik első indításkor: ha van, előbb meg kell adni a Mobigater-be helyezett SIM kártya PIN kódját, azután meg kell adni nemzetközi formátumban azt a számot, amire a hívást szeretnénk átadni. Ezek után rákérdez, hogy mikor történjen a hívásátadás: azonnal, 2 csörgés 3 csörgés után stb. Ezeket a beállításokat nyilván később bármikor meg tudjuk változtatni. A szoftver telepítése után csatlakoztattuk a Mobigatert a számítógéphez. A windowsos driverek telepítése után az eszköz készen állt a használatra.

mobigater_szoftver_1_1.jpg
 

A Mobigater használatához a Skype és a Mobigater szoftvernek is működnie kell. Ha a számítógépről szeretnénk Skype hívásokat indítani, miközben a Mobigater is a PC-re van csatlakoztatva a mikrofont és a fülhallgatót a Mobigater hátuljához kell bedugni.

A Mobigater szoftver kísértetiesen hasonlít a Skype szoftveréhez, alapvető különbség, hogy jobb oldalon két mobiltelefon ikon jelent meg. A felső mobiltelefon ikon a hálózati jel erősségét mutatja, az alsó gomb segítségével pedig automatikusan átadhatjuk a hívást a mobiltelefonra. A teszt alatt a készülék a leírás szerint működött, gond nélkül. Mikor a Skype-Skype beszélgetés során átadtuk a hívást mobiltelefonra partnerünk számítógépén egy Skype üzenet jelent meg, mely figyelmeztette őt, hogy a hívás mobiltelefonra tevődik át, és hogy ez neki nem kerül percbe. A hívás átadása 5-10 másodpercet vett igénybe, ennyi időbe telik felépíteni egy GSM hívást. A beszélgetés végén a Skype hívásbefejezést jelző kis hangját lehetett hallani a mobiltelefonban. A mobiltelefonról is hívhatunk olyan Skype felhasználót, melynek a Skype-ban gyorstárcsázó számot rendeltünk hozzá. Ez a hívás úgy történik, hogy felhívjuk a Mobigaterben lévő SIM-kártyát, majd (Sony-Ericsson készülékről) hosszasan megnyomjuk a * gombot, majd utána ugyanezt röviden, beírjuk a gyorstárcsázási számot, kettős keresztet és kész. A hívott partner számítógépén úgy jelenik meg, mintha Skype-ról hívnánk őt.

A készüléket és a szoftvert egyszerű használni, működése során semmilyen probléma nem merült fel. Akik igazán spórolni szeretnének (például az áramszámlán), annak érdemes megvárnia azt a változatot, melynek a chipjébe be van égetve a Skype szoftver, így nem kell a számítógépet is állandóan működtetni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.