Hirdetés
. Hirdetés

Tesztelheti drónjait az Amazon

|

A USA légügyi hatósága megadta az engedélyt az online kereskedőnek.

Hirdetés

Az FAA kikötései szerint a drónokat kizárólag pilótaengedéllyel rendelkező személyek tesztelhetik, a gépeknek a nappali órákban, 122 méter magasan, vagy annál lejjebb kell repülniük és muszáj az irányítójuk látótávolságán belül maradniuk.

Hirdetés

A jelenlegi amerikai szabályozás szerint a drónokat tilos kereskedelmi célokra használni. Az amerikai légügyi hatóság azonban most felülvizsgálja az előírásokat, és várhatóan új szabályozást fog kiadni a pilóta nélküli repülőgépek kereskedelmi, illetve rekreációs célokra való használatára vonatkozóan.

Az Amazon még tavaly júliusban kért engedélyt az amerikai hatóságtól a tesztrepülések megkezdéséhez, majd decemberben megpendítette, hogy talán más országokban kezdi meg az Amazon Prime Air nevű szolgáltatás tesztelését.

A mostani megállapodás értelmében az internetes áruháznak havi rendszerességgel kell beszámolnia a tesztrepülések eredményeiről és a programmal kapcsolatos egyéb releváns információkról - adta hírül a BBC News.

 

Az Amazonon kívül, amely 2013 decemberében rukkolt elő az új szolgáltatás tervével, egyebek közt a kínai Alibaba, a Google és az UPS csomagküldő szolgálat is saját drónflotta kiépítésén dolgozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.