Hirdetés
. Hirdetés

Teszteltük az LG négyszeres Blu-ray íróját

|

Régóta hiteget vele az egész iparág, de végre eljött a pillanat: a PC World kipróbálhatta az első, hazánkban is elérhető Blu-Ray írót, az LG GBW-H10N-t!

Hirdetés

Az ATAPI (IDE) csatlakozású belső meghajtó valamivel hosszabb a DVD íróknál, mintegy 21 centiméter mélyen nyúlik be a számítógép házba. Ez azt jelenti, hogy a ház kialakításától függ, hogy elfér-e vagy sem: egy barebone konfigurációba még talán nem tudjuk beépíteni, de egy normál szélességű MIDI toronyban elfér. Egyébiránt a szokásos, tálcás meghajtóműről van szó, azaz nem kell védőtokba (caddy) bújtatni a lemezt használat előtt.

Négyszeres BD-R írásra képes az LG író, így a mellékelt Verbatim BD-R nyersanyagot 23 és fél perc alatt készítette el, ami, tekintve a 25 gigabájtos adatmennyiséget, kiváló eredmény, sőt, jelenleg az elérhető legjobb. Teljes körűen DVD kompatibilis, a kétrétegű DVD+R9 és DVD-R DL médiát is kezeli, igaz, hogy csak négyszeres tempóban. Ily módon a 8,5 gigabájtos DVD+R9 lemez megírásához hosszabb időre, 28 perc 15 másodpercre volt szükség, mint a 25 gigabájtos BD-R-hez: sebességelőny az új technológiánál.

A DVD írók 16-szoros névleges DVD-R/+R írási sebessége mellett avíttnak tűnhet a 12-szeres tempó, de így is kevesebb mint hat perc alatt (5 perc 56 másodperc) készült el a tesztlemez, ami csak kis időtöbbletet jelent a DVD írókkal szemben.

Tovább a PC World teljes tesztjéhez >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.