Hirdetés
. Hirdetés

Tetoválás-felismerő programot fejleszt az FBI

|

A tetkók alapján személyiségrajzot és kapcsolati hálókat készítenének, de jogvédők szerint ez alapvető emberi jogokat sért.

Hirdetés

A bőrre varrt jelek gyakran mély jelentést hordoznak: kifejezik, kik vagyunk, miben hiszünk, és ki, vagy mi a legfontosabb a számunkra. Pont ezért szeretnék az Egyesült Államokban a bűnüldözők számítógépes algoritmusokkal megfejteni a titkaikat, ami viszont a jogvédők nemtetszésébe ütközik.

Az FBI a National Institute for Standards and Technology-val (NIST) 2014 óta dolgozik egy tetoválás-felismerő technológia fejlesztésén. Az alapvető cél a bűnözők személyazonosítása, de vizsgálják azt is, hogyan lehetne a módszert profilkészítésre használni, és a hasonló tetkómotívumok alapján megrajzolni a bűnözők kapcsolati hálóját. Az Elektronic Frontier Foundation (EFF) szerint azonban a kutatás olyan mértékig megsérti a magánélethez , illetve a szólás-, vallás- és egyesüli szabadsághoz fűződő jogokat, hogy a kormányzatnak azonnal le kéne állítania.

 A kutatók eddig 15000 tetoválást gyűjtöttek raboktól, de most százezerre fogják felbővíteni az adatbázist -- kivéve, ha az EFF tiltakozása hatásosnak bizonyul, és a kormány lefújja a programot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.