Hirdetés
. Hirdetés

Titkos fegyverrel javítják a Windows 10-frissítéseket

|

A Microsoft a gépi tanulást is beveti a telepítési problémák kiszűrésére.

Hirdetés

Hirdetés

Hosszú sora van az elfuserált Windows-frissítéseknek, és a Microsoft a panaszokat megunva új technikát fejlesztett ki a szoftverhibák elleni harcban.

Ez a titkos fegyver nem más, mint a gépi tanulás, amellyel a fejlesztő azokat a számítógépeket igyekszik kiszűrni, amelyeken gondokat okozhat a frissítés telepítése.

A 2018. áprilisi Windows 10 (v. 1803) volt az első olyan kiadás, amelynél a módszert bevetették. Az elemzés eredetileg hat PC-s egészségügyi területre terjedt ki, és ez a szám azóta 35-re emelkedett.

Mindez azonban mégsem volt elég ahhoz, megakadályozza a 2018. októberi fiaskót, melynek nyomán vissza kellett vonni az adatvesztést okozó frissítést. Sőt, az átdolgozott frissítésben is maradtak hibák, hiába dolgozott rajtuk az MI-rendszer.

A Microsoft ugyanakkor azt állítja, hogy a gépi tanulás által megfelelőnek ítélt PC-ken valóban lényegesen jobb tapasztalatokra számíthatnak a felhasználók, és a jövőben is alkalmazni kívánja a technikát.

A legújabb funkciófrissítés még ebben a hónapban várható: röviden kiderül, a gépi tanulás ennél hogyan vizsgázik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.