Hirdetés
. Hirdetés

Titkos funkció az Androidban

|

Androidos programozók szúrtak ki a rendszer 7.1-es változatában egy funkciót, amivel azonnal leállítható bármely alkalmazás. A pánikgomb azonban valamilyen okból nincs kiélesítve.

Hirdetés

Bárkivel megeshet, hogy óvatlanul kattint egy linken, vagy letölt valamilyen bizonytalan eredetű alkalmazást, és aztán hirtelen rájön, hogy hiba volt.

Ezekre a helyzetekre dolgozta ki a Google biztonsági megoldását: egy pánikgombot, amit az androidos programozókból álló XDA Developers egyik tagja szúrt ki az Android 7.1 kódjában. A technika lehetővé teszi, hogy a felhasználók villámgyorsan kilépjenek egy appból, miután rájöttek, hogy valami nem stimmel.

A használata egyszerű: ha négyszer egymás után gyorsan megnyomjuk a "vissza" gombot, az Android minden alkalmazást lezár. Ha tehát egy app kezdi elfoglalni a képernyőt, egy pillanat alatt megszabadulhatunk tőle.

Nem vitás, hogy ilyen jellegű funkcióra nagy szükség van, mert egyre több a kártékony app, és ma már a Google Play Store se mentes tőlük: szakértők áprilisban itt is több száz olyat találtak, ami biztonsági rést képezhet a hackerek előtt.

A szolgáltatás azonban jelenleg ki van kapcsolva. Egyelőre nem tudni, miért: talán a Google még tesztelni akarja, vagy egy későbbi időpontban szeretné leleplezni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.