Hirdetés
. Hirdetés

Titkos játék lapul az OpenOffice.org-ban

|

Annak idején kisebb botrányt kavart, mikor beépített repülésszimulátort találtak a Microsoft Office-ban. A népszerű, nyílt forráskódú OpenOffice.org-ba rejtett aprócska játék biztosan nem foglal ennyi helyet, ráadásul egyszerűen játszható, így biztos kikapcsolódást jelenthet a megfáradt irodistáknak.

Hirdetés

Bár a játék a 2.0-s verzió bétái óta szerepel az OpenOffice.org programban, mindez idáig sikerült jól elrejtőznie, még az irodai csomag magyarítói sem lelték meg. Üzenetei időnként németül szólnak, így a feltételezett elkövetőt bizonyára a fejlesztőközösség német nyelvű tagjai közt kell keressük.

A játék indításához lépjünk be az OpenOffice.org táblázatkezelőjébe, a Calcba, és egy szabadon választott cellába írjuk be a =GAME("StarWars") képletet - ügyelve a kis- és nagybetűk helyes írásmódjára -, majd kezdő pilótánk kiválasztása után már sorozhatjuk is a rút varangyokat. A játék természetesen új ablakban nyílik meg, meglévő táblázatunkat nem dúlja fel. Sajnos a játék mindig csak egyszer indítható, ha még egyszer lövöldözni akarunk, azt csak az OpenOffice.orgból való kilépés és annak újraindítása után tehetjük meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.