Hirdetés
. Hirdetés

Több ezer fős leépítés a RIM-nél

|

Elbocsátott dolgozók szerint a BlackBerry gyártójánál "csomójával" szabadulnak meg a nélkülözhető munkavállalóktól. A RIM a pénzügyi év végéig egymilliárd dollárt akar megspórolni.

Hirdetés

A Wall Street Journal beszámolója szerint a BlackBerry eszközöket gyártó Research in Motion (RIM) több ezer fős leépítésbe kezdett. A vállalat igyekszik konszolidálni a kiadásait; iparkodniuk kell, mert az év végéig egymilliárd dollárt akarnak megtakarítani.

A kanadai Ontario tartományban székelő cég alig egy évvel ezelőtt szabadult meg kétezer munkavállalójától; a hírek szerint a HR most is hasonló volumenű karcsúsításra készül. A RIM Wall Street Journalnek nyilatkozó, a leépítések első hullámában elbocsátott volt munkatársai szerint tömeges kirúgásokra lehet számítani. Alkalmanként tíz embernek mondanak fel; az „ésszerűsítés” számos divíziót – köztük a minőségbiztosítást, az üzemeltetési és alkatrész-ellátási részleget is – érint.

A RIM június 28-án adja ki a 2012-es üzleti éve első negyedére vonatkozó pénzügyi jelentését. Az elemzők veszteséges üzemi eredménnyel számolnak. A vállalatnak az előző negyedévben 125 millió dolláros veszteséget kellett leírnia; bevételei 25 százalékkal visszaestek.

A kanadaiak a J.P. Morgan és az RBC szakértőit kérték fel a cég teljesítményének felülvizsgálatára. A RIM egyik szóvivője nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a bankok szakembereivel közösen kidolgozott program keretében „leépítettünk néhány pozíciót és mivel módszeresen végezzük a cég üzleti működésének felülvizsgálatát, nem lehetetlen, hogy további elbocsátásokra is sor kerül majd.”

A céghez közelálló források szerint a kirúgások hátterében az áll, hogy az egyre keservesebb anyagi helyzetbe kerülő RIM minden erejével a BlackBerry 10 bevezetésére koncentrál. Aki lemarad, kimarad: a leépítések réme mindenkit fenyeget, aki nem az új generációs operációs rendszer októberre várt piaci debütálásának előkészítésével foglalkozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.