Hirdetés
. Hirdetés

Több ezer processzor és több terabájt memória a koronavírus ellen

|

Felajánlja a SZTAKI és a Wigner FK az MTA Cloud felhővel integrált saját számítási felhőjének több ezer processzort és több terabájt memóriát bevető számítási kapacitását az új koronavírus (SARS-COV-2) okozta járvány (COVID-19) elleni küzdelemre.

Hirdetés

Úgy döntöttek az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) tagjai, a SZTAKI és a Wigner kutatóközpont, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) támogatásával felajánlják az általuk üzemeltetett, kutatási célokra korábban létrehozott MTA Cloud számítási felhőt, benne saját számítási kapacitásukkal (több ezer processzor és több terabájt memória) az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelemre. 

Hirdetés

Az intézetek szakértői várják olyan magyar kutatók és kutatócsoportok jelentkezését, akik a vírussal vagy a járvánnyal foglalkoznak, és számítási kapacitásra lenne szükségük. Vállalják továbbá, hogy segítenek a projektek informatikai hátterének kialakításában és használatba vételében.

A kutatók jelentkezését a info@cloud.mta.hu e-mailen fogadják. A hazai projektek elindulásával, a szükséges erőforrások ismeretében folyamatosan csoportosítják át szervereiket a magyar kutatások számára, prioritást biztosítva azoknak. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.