Hirdetés
. Hirdetés

Több millió Windows XP-s PC-t frissítenek Windows 10-re?

|

Jelenleg nincs lehetőség a már nem támogatott operációs rendszerről a legújabbra való áttérésre frissítéssel.

Hirdetés

Tegnap jelentette be a kínai Baidu kereső, hogy együttműködik a Microsofttal egy olyan módszer kidolgozásán, amely lehetővé teszi az ázsiai ország nagyszámú Windows XP felhasználói táborának, hogy a Windows 10-re frissítsenek. Jelenleg ugyanis erre nincs lehetőség. A projekt része annak a szerdán bejelentett megegyezésnek, melynek célja, hogy Kínában népszerűsítsék az új operációs rendszert.

Hirdetés

Jelenleg a Microsoft hivatalos álláspontja az a Baidu fórumán megjelent bejegyzés szerint, hogy ideiglenesen nem támogatja a közvetlen továbbfejlesztést a Windows XP-ről Windows 10-re. Egyelőre nem világos, hogy milyen megoldást fognak találni, mindenesetre minden a számokon múlik. A 2001-ben megjelent Windows XP - amelynek támogatását 2014 áprilisában szüntette meg a Microsoft - a Baidu adatai szerint még mindig a keresőt használó számítógépek 38 százalékán fut. Ezzel a második helyen áll a 49,2 százalékos részesedéssel rendelkező Windows 7 mögött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.