Hirdetés
. Hirdetés

Több mint 50 millió dolgok internete kapcsolat

|

A globális mobil IoT (Internet of Things - a dolgok internete) szolgáltatók közül elsőként a Vodafone Csoport IoT kapcsolatainak száma haladta meg az 50 milliót, jelentette be a vállalat.

Hirdetés

A szolgáltató közölte, hogy IoT kapcsolatainak száma havonta egy millióval nő, ami a leggyorsabb növekedés az iparágban. Az IoT kapcsolatok számának különösen gyors növekedése az autóiparban, az egészségügyben és a közszolgáltatói szektorban jelentős.

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ezt a fontos mérföldkövet a Vodafone Csoport érte el elsőként a világon, mondta Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese. Mint mondta, Magyarországon is egyre több helyen vesszük igénybe az IoT megoldásokat, elsősorban a járműbiztonság, a lakásbiztosítás és az épületgépészet területén. A változatos felhasználásra jó példa, hogy az egyik legnagyobb hazai baromfitenyésztő és -keltető vállalkozás, a devecseri Gallus Kft. Vodafone IoT megoldással tette biztonságosabbá működését, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertben is IoT eszközök vigyáznak a világ egyik legkülönlegesebb rágcsálójának, a csupasz turkálónak és az egyik legritkább rovarának, a levélvágó hangyának az életkörülményeire.

A Vodafone menedzselt IoT technológiái a vállalatcsoport saját üzemeltető vállalatai által működtetett hálózatokra, a partnerhálózatokra, valamint más külső mobilhálózat-üzemeltetőkre támaszkodnak az ügyfelek egyszerű, és a világ szinte minden országában történő egységes kiszolgálásához. Az IoT technológiák már közel kerültek ahhoz, hogy elérjék a kritikus tömeget az üzleti világban, ezen felül pedig a fogyasztói technológiákkal foglalkozó cégek széles köre vesz részt a technológia fejlesztésében.

A legfrissebb Vodafone IoT Barometer  jelentés megállapította, hogy:

  • a vállalkozások számítástechnikai költségvetésük 24%-át fordítják IoT célokra
  • a vállalkozások 76%-a azt tartja, hogy az IoT 'kritikus fontosságú' lesz az iparágukban működő minden szervezet jövőbeli sikere szempontjából
  • az IoT technológiát használók 48%-a azt nyilatkozta, hogy az IoT technológiát vállalatuk gyökeres átalakításának részeként alkalmazzák
  • az ipari vállalatok 86%-a - beleértve a bányászat, építőipar és hulladékkezelés területén működő vállalkozásokat - úgy nyilatkozott, hogy az IoT bevezetése "jelentős" hozadékkal járt számukra.

A Vodafone IoT technológiából származó bevételei évente kétszámjegyű növekedést mutatnak fel egészen azóta, hogy a vállalat 2011-ben létrehozta az gépek közötti kommunikációs technológiára összpontosító üzleti egységet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.