Hirdetés
. Hirdetés

Tomasics Balázs lett az ország excelguruja

|

A Training360 oktatóközpont által meghirdetett hazai Excel guru bajnokság fődíját Tomasics Balázs 21 éves egyetemista, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója nyerte, így ő képviselheti Magyarországot a Dallasban megrendezésre kerülő Microsoft Office Specialist világbajnokságon.

Hirdetés

„Őszintén óriási lehetőségként élem meg, hogy a Training360-nak köszönhetően idén első ízben magyar diákoknak is lehetősége nyílt indulni a Microsoft Office Specialist nemzetközi versenyen. Az Excelt középiskolás korom óta aktívan használom tanulmányaimmal összefüggésben, illetve gyakornokként vállalati környezetben is. Az évek során az alkalmazás számomra kiemelt fontosságúvá vált, s a benne rejlő – hatékonyabb munkavégzést előmozdító – funkciók és lehetőségek felfedezése, kiaknázása mondhatni hobbivá nőtte ki magát, így örömmel jelentkeztem a versenyre. Kíváncsian várom, hogy kedvenc Microsoft Office alkalmazásommal hogyan állom meg a helyem egy nemzetközi megmérettetésben.” írta Balázs versenypályázatában.

Hirdetés

Az oktatóközpont versenyfelhívására közel 100 regisztráció érkezett. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a felhívás országosan, sőt még a határokon túl is megmozgatta a 18-22 év közötti középiskolásokat és egyetemistákat. A versenyzők értékes és különleges esélynek tartották, hogy az országban az elsők között szerezhették meg a munkaerőpiacon nemzetközi szinten is elismert minősítést, a Microsoft Office Specialist vizsgát. A rangos nemzetközi mezőnyben való megmérettetés lehetősége, az amerikai világbajnokságon való részvétel lehetősége fokozta a verseny népszerűségét.

 

A több fordulós bajnokság első körében a versenyzőknek egy angol nyelvű online Excel tesztet kellett megoldaniuk. Ezt követően az előválogató legjobbjai - azaz a Top 10 - meghívást kaptak a Training360 irodájába, ahol Magyarországon elsőkként tehették le a hivatalos nemzetközi Microsoft Office Specialist (MOS) vizsgát. A megmérettetés oldott hangvételű személyes beszélgetéssel zárult a cég irodájában, ahol a zsűri megismerkedhetett a versenyzők személyiségével, motivációjával, céljaival és nem utolsó sorban angol nyelvi kommunikációs készségével is.

A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a versenyre nagyon sok jól felkészült, motivált, tettre-kész szimpatikus fiatal középiskolás és egyetemista jelentkezett. A legjobbak kiválasztásában a két szakmai forduló eredményei valamint a személyes beszélgetés nyomán kialakult összkép döntött.

A Certiport nemzetközi vizsgaközpont szervezésében megrendezendő dallasi Microsoft Office Specialist világbajnokságra augusztus közepén kerül sor, a nemzetközi bajnokságra több száz versenyzőt várnak. A Training360 és a Certiport vizsgaközpont közötti együttműködés eredményeként Magyarország most először képviselteti magát egy tehetséges fiatal, Tomasics Balázs személyében. Bízunk benne, hogy Balázs sikerrel veszi a végső akadályt is és egy magyar fiatal lesz a világ legjobb „excelese”.

A hazai verseny legjobbjai értékes nyereményekben részesültek. A Training360 küldetésének tartja a fiatal tehetségek támogatását, ezért a díjak között számos képzési lehetőség is várja a fiatal bajnokokat.

A verseny támogatói:
Microsoft, Certiport, 576, Computerworld, Gamestar, HWSW, PCWorld, Bitport, IT-Business,

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.