Hirdetés
. Hirdetés

Tömeges szoftverfrissítésre hívnak vissza autókat

|

200 ezer gépkocsi fékszoftvere igényel ráncfelvarrást.

Hirdetés

A Nissan 188 ezer SUV gépkocsit hív vissza világszerte, többségüket az Egyesült Államokban, az ABS fékrendszert szabályozó szoftver frissítésére.

Hirdetés

A visszahívási akció 151 ezer 695 darab Nissan Pathfinder SUV gépkocsit érint, valamint kisebb számban Infinity JX35-ös QX60-as kocsikat.

A szoftverhiba miatt egyenetlen utakon nagyobb lehet az ABS rendszer féktávolsága, mint amire a vezető számít. A Nissan közleménye szerint a szoftverhibának tulajdonítható balesetet vagy sérülést még nem jelentettek.

A Nissan 60 napon belül értesíti az érintett tulajdonosokat a szoftver kijavításáról, amit a szervizek ingyenesen elvégeznek.

 

Magyarországon futó Nissan járműveket nem érint a gyártó visszahívási akciója - mondta Palkovics Péter, a márka magyarországi importját végző Nissan Sales CEE Kft. pr- és marketing menedzsere az MTI-nek szerdán.

A márkakereskedések évente mintegy 2700 Nissant értékesítenek Magyarországon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.