Hirdetés
. Hirdetés

TOPINFO 2013: gyakorlatorientált képzés - nem csak hallgatóknak

|

A Vezető Informatikusok Szövetsége, együttműködve a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karával, előadássorozatot szervezett a hazai nagyvállalatok informatikai vezetőinek részvételével.

Hirdetés

Napjainkban is sokszor tapasztalt sajátossága a magyar oktatásnak, hogy nem eléggé gyakorlatorientált, az iskolapadból kikerülő fiatalok nem ritkán első munkahelyükön tanulják meg igazán szakmájukat. Noha az elméleti képzés fontos, a hazai munkaerő versenyképesebbé tételéhez mindenképpen szükség van a gyakorlatban azonnal használható ismeretekre is.

braun_peter
braun_peter

Ebben kíván segíteni a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) kötött megállapodása révén. A gyakorlatorientált képzésre törekvés jegyében ugyanis informatikai vezetők saját, munkájuk során szerzett tapasztalataikra alapozott előadásokat tartanak az idei tanév második felében. Az informatika gyakorlati oldaláról hazai vállalatok számítástechnikai vezetői ismertetik saját munkakörnyezetüket, informatikai rendszereiket és az azzal kapcsolatos kihívásokat, illetve az arra adott megoldásokat.

A 2013 februárjától induló szeminárium heti két tanóra (90 perc) előadáson való részvételre nyújt lehetőséget az érdeklődők számára, akik így az országban működő korszerű IT-rendszerekről első kézből kaphatnak tájékoztatást.
Braun Péter, a VISZ elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói főtanácsadója 2013. február 13-án 16 órai kezdettel a banki informatikai rendszereket tekinti át a felhasznált megoldások és a működő modulok leírásával, valamint kitér a folyamatban lévő hazai és nemzetközi fejlesztésekre is. Egy hétre rá, február 20-án Józsa Erika, a VISZ elnökségi tagja, a Sanofi/Chinoin Zrt. Duna Régió informatikai igazgatója azt részletezi, miért más az informatika a gyógyszeriparban, milyen az informatikai rendszerek palettája, valamint miből áll az informatikusok munkája egy multinacionális cég magyar leányvállalatánál.

Hirdetés

2013. február 27-én Ábrahám Péter, a 2012-es év CIO-ja, a Bonafarm Zrt. IT, Beszerzési és integrációs igazgatója előadásában szó lesz a cégcsoport IT-transzformációjának mérföldköveiről, a buktatókról, és főként arról a szemléletről és útról, ami elvezet ahhoz, hogy az IT az üzleti területek partnerszervezetévé válik.

Márciusban Klotz Tamás, a VISZ elnökségi tagja, a Magyar Posta Zrt. informatikai igazgatója, Takács Tibor, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. alkalmazástámogatási igazgatója, Dr. Danyi Pál, a Magyar Telekom Nyrt. CIO tanácsadója és Tóth Attila Zoltán, a MOL Csoport volt informatikai igazgatója adja át gyakorlati tapasztalatait a hallgatóságnak.

A TOPINFO 2013 nevet viselő programsorozat 2013. május 15-ig tart, az előadásokat a BME Informatikai épületében (IB.026.) tartják. A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://www.aut.bme.hu/topinfo 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.