Hirdetés
. Hirdetés

Török kormányzati oldalakat támad az Anonymous

|

A tervezett internetes tartalomszűrés és megfigyelés miatt DDoS-támadást indított a hírhedt hacker csoport.

Hirdetés

A Wikileaks és a Sony elleni támadásokról elhíresült Anonymous hacker banda bejelentette, hogy szolgáltatás megtagadás alapú (DDoS) támadást indított török kormányzati szerverek ellen, így fejezve ki nemtetszésüket a tervezett török internetes tartalomszűrés ellen.

 

 



"Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a török kormányzat egyre inkább a markában akarja tartani a világhálót. Weboldalak és blogok elérését blokkolják, amely mellett folyamatosan inzultálják az online újságírókat. Most a kormányzat egy új webes tartalomszűrőt akar bevezetni augusztus 22-én, amely minden állampolgár netes cselekedetét naplózná" - írja nyílt levelében az Anonymous, amely csoport a cenzúra egy új szintjének tarja a tervezett regulát. A törvény ellen egyébként már több török civil szervezet is tiltakozott, és az országban tüntetésekkel és petíciókkal igyekszenek az állampolgárok megakadályozni a tartalomszűrés bevezetését.

A Twitter bejegyzésük alapján a támadás tegnap már el is kezdődött, amely során elérhetetlenné vált az ország legnagyobb telekommunikációs vállalatának (tib.gov.tr), a helyi meteorológiai szolgálatnak (dmi.gov.tr) valamint a török Oktatási Minisztériumnak (meb.gov.tr) és a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak (sgk.gov.tr) az oldala. Cikkünk írásakor a négyből kettő még mindig állt: a tig.gov.tr és az sgk.gov.tr.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.