Hirdetés
. Hirdetés

Történetének legjobb évét zárta az SAP

|

Az SAP szoftvereladásokból származó bevétele kétszámjegyű növekedést produkált a negyedik negyedévben. A vezérigazgató bízik abban, hogy 2015-re húszmilliárd euróra növelhetik a cég forgalmát.

Hirdetés

Bill McDermott, az SAP vezérigazgatója
Bill McDermott, az SAP vezérigazgatója

Az SAP szerdán tette közzé első, a 2011-es évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. A gyártó saját előirányzatát is felülmúlta: mind bevétel, mind nyereség szempontjából negyvenéves fennállásának legjobb évét zárta.

Bill McDermott, a cég vezérigazgatója 2012-vel kapcsolatban is optimista prognózist fogalmazott meg: véleménye szerint az SAP szoftvereladásokból és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból befolyó bevétele éves szinten 10-12 százalékkal nőhet; az eredményhez a SuccessFactors akvizíciója is nagyban hozzájárul majd.

Az SAP decemberben jelentette be, hogy 3,4 milliárd dollárért felvásárolja a SuccessFactorst. A tranzakció révén a gyártó számos felhő-alapú humán erőforrás-menedzsment szoftverrel bővítheti a portfólióját, és jelentősen megerősítheti pozícióit a cloud-piacon. A felvásárlást még az idei év első negyedévében szeretnék lezárni.

Az üzleti szoftvereket gyártó vállalat 4,5 milliárd eurós bevételt termelt a tavalyi év december 31-vel lezárult negyedik negyedében: 11 százalékkal többet, mint a 2010-es esztendő azonos időszakában.

A cég nettó nyeresége éves összehasonlításban 176 százalékos növekedés mellett 1,2 milliárd eurót tett ki. A szemrevaló eredményhez persze az is hozzájárult, hogy az illetékes bíróság 1,3 milliárdról 272 millió dollárra mérsékelte annak a kártérítésnek az összegét, amelyet a TomorrowNow ügy kapcsán kell leszurkolniuk a felperes Oracle-nek, így a cég jelentősen csökkenthette az erre elkülönített céltartalékát.

Az SAP szoftverekből és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokból származó árbevétele 14 százalékos növekedés mellett 3,7 milliárd eurót tett ki. A cég valamennyi régióban kétszámjegyű növekedést produkált éves bevétele 14,2 milliárd euróra rúgott. Az adózott nyereség kilencven százalékkal 3,4 milliárd euróra rúgott.

A gyártó nagyon bízik memóriában futó adatbázisplatformja, a HANA és fejlett mobilmegoldásai üzleti sikerében. A HANA „igazi kategóriagyilkos” - jelentette ki McDermott egy a vállalat pénzügyi eredményeivel foglalkozó telefonos konferenciabeszélgetésen. A CEO hangsúlyozta, annak ellenére, hogy a platformot eredetileg a nagy teljesítményű analitikus feladatok elvégzésére tervezték, az üzleti alkalmazások – köztük az Oracle adatbázison futó SAP Business Suite – kezelése terén is remekül helytállt.

McDermott, a konkurens Oracle vezérigazgatójának egyik korábbi nyilatkozatára utalva (amelyben Larry Ellison azt állította, hogy az általuk gyártott Exadata rendszerek bizonyítottan gyorsabbak, mint a HANA) kijelentette: „Hiába keressük ezeket (az Ellison állítását alátámasztó) titokzatos felméréseket, egyszerűen nem találjuk őket.”

Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgató az SAP távlati terveivel kapcsolatban elmondta: a következő években elsősorban az alkalmazások, az analitikus szoftverek, a mobilmegoldások, az adatbázisok és a felhőrendszerek piacán szeretnének erősíteni. Ezeknek a fejlesztéseknek az alapjául „természetesen a HANA szolgál majd” - tette hozzá. A cég vezetői bíznak abban, hogy 2015-re az évi húszmilliárd eurót is meghaladja majd az árbevételük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.