Hirdetés
. Hirdetés

Totális őrültségre készül Elon Musk

|

Ő maga minősítette így a SpaceX azon tervét, hogy fél éven belül orbitális pályára akarják állítani a Starship űrhajót.

Hirdetés

Hirdetés

A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk egy bemutatón rendkívül merész tervet jelentett be a Starship űrhajóval kapcsolatban.

"Teljes őrültségnek hangzik, de hat hónapon belül megpróbáljuk orbitális pályára állítani", fogalmazott az igazgató.

A SpaceX texasi tesztelő bázisán tartott eseményen Musk azt is elmondta, hogy a Starship prototípusa néhány hónapon belül ellenőrzött "ugrásokat" hajt végre mintegy 20000 méter magasságban, és ha ezek sikerrel járnak, a következő cél a Föld körüli pálya elérése.

Forrás: Space X

Az élőben közvetített eseményen a Starship fizikai paramétereiről is képet kaphattunk: az űrhajó 50 méter hosszú lesz, átmérője 9 méter, 150 tonnát tud majd szállítani, és egy Super Heavy űrrakéta segítségével jut el a világűrbe.

Musk az este folyamán többször is elmondta, hogy végső célja elősegíteni az emberiség kirajzását idegen bolygókra.

A SpaceX a Starship mellett egyébként egy Crew Dragon nevű másik űrhajót is fejleszt: ezt a NASA rendelte meg tőle, amely 2024-ben ismét embereket akar eljuttatni a Holdra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.