Hirdetés
. Hirdetés

Totális összeomlást okoz az áprilisi Windows 10

|

Frissítés után nem lehet elindítani a gépet. A Microsoft egyelőre nem reagált a hibára.

Hirdetés

 

Hirdetés

Szinte nem múlik el nap, hogy ne derülne fény az áprilisi Windows 10 frissítés valami újabb hibájára. A legújabb fejlemény az, hogy a frissítési folyamat bizonyos esetekben teljesen padlóra küldi a PC-t, és lehetetlenné teszi az újraindítást.

A tünetek alapján a szoftverhiba alighanem az Avast Antivirus programhoz kötődik, és az elmúlt napokban jelentősen nőtt az érintett rendszerek száma.

Bár jelenleg még nehéz megbecsülni a probléma volumenét, a témát tárgyaló fórumokon többen is arra panaszkodnak, hogy frissítés után szervizbe kellett vinni a gépet.

Az esetek többségében a frissítés megfelelően lezajlott, ám az újraindításkor beütött a krach: a rendszer nem volt hajlandó elindulni, és a fekete képernyőn megjelent egy hibaüzenet, amely szerint nem érhető el a C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Desktop mappa.

A Microsoft egyelőre nem ismerte el a hibát, így értelemszerűen a javításáról sem nyilatkozott. A jelek szerint azonban egyelőre nincs más megoldás a problémára, mint a Windows teljes újratelepítése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.