Hirdetés
. Hirdetés

Tovább erősödik a felhő elfogadása, de a költségek még mindig aggodalomasak

|

Bár a covid-járvány miatt a felhők terjedésének fellendülésére számíthatnánk, valójában a növekedés egyenletes volt.

Hirdetés

A felhőtechnológia bevezetése továbbra is növekszik minden iparágban, de a költségek és a szabályozási követelmények kezelése továbbra is a szervezetek legfőbb gondja világszerte.

Az O'Reilly techpiaci információs cég új jelentése szerint a válaszadók 30 százaléka szinte minden iparágban a költségek kezelését nevezte meg a legfontosabb problémaként, amely a vállalatuknál a nyilvános felhő bevezetésével kapcsolatban felmerül.

Hirdetés

A jelenleg felhőalapú számítástechnikát nem használó szervezetek körében a szabályozási követelmények (21 százalék) és a költségek (19 százalék) jelentik a legnagyobb kihívást. A 47 százalékuk pedig azt állítja, hogy szervezetük a cloud first stratégiát követi (a felhőalapú megoldásokat előnyben részesítik másokkal szemben), míg 30 százalékuk szerint cégük már cloud native (azaz a felhőket felhasználja skálázható alkalmazások felépítésére és futtatására), 37 százalékuk pedig azt mondja, hogy három vagy több éven belül tervezi, hogy cloud native lesz.

Bár a covid-járvány miatt a felhők terjedésének fellendülésére számíthatnánk, valójában a növekedés egyenletes volt. A válaszadók 90 százaléka állítja, hogy szervezete felhőalapú számítástechnikát használ, szemben a tavalyi 88 százalékkal. Bár ez csak kis mértékű növekedés, majdnem a fele (48 százalék) azt állítja, hogy a következő évben az alkalmazásai 50 százalékát vagy annál is többet tervezi áttelepíteni a felhőbe.

"Általános tévhit, hogy a felhőalapú számítástechnika olcsó, ami egyszerűen nem felel meg a valóságnak vállalati szinten. Ez nem lehet akadálya az elfogadásnak, ha a munkaterhelések felhőbe történő átvitelének költségeit a hagyományos, helyben működő rendszerek esetleges kieséseivel és szolgáltatási megszakításokkal szemben mérlegeljük, amelyek nem képesek kezelni a nagy terhelést vagy a forgalom megugrását. Ez különösen nyilvánvalóvá válik a kiskereskedelmi ágazat számára, ahogy közeledünk az ünnepi vásárlási szezonhoz" - mondta Mike Loukides, az O'Reilly alelnöke.

Az egyéb eredmények között az Amazon Web Services (62 százalék), a Microsoft Azure (48 százalék) és a Google Cloud (33 százalék) a legnépszerűbb felhőmegoldások, bár a válaszadók több felhőszolgáltatót is használnak. A kétharmaduk (67 százalék) nyilvános felhőt használ, míg 45 százalékuk privát felhőt, 55 százalékuk pedig még mindig hagyományos, helyben telepített infrastruktúrát futtat.

A felhő bevezetéséhez szükséges készségekre vonatkozó kérdésre a válaszadók meglehetősen egyenletesen oszlanak meg, a felhőalapú biztonság (59 százalék) és az általános felhőismeretek (54 százalék) a leggyakoribb válaszok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.