Hirdetés
. Hirdetés

Tovább kell várni a negyedik mobilszolgáltatóra

|

Nyáron már biztosan nem lesz állami konkurencia.

Hirdetés

Amint arról érintőlegesen már mi is beszámoltunk, a Fővárosi Bíróság ideiglenes intézkedésként megtiltotta, hogy az MPVI Mobil Zrt. a 900 MHz-es frekvencia-árverés eredményeként született határozatból eredő jogait gyakorolja, mindaddig, amíg a felperes mobilszolgáltatók végrehajtás felfüggesztése iránti kérelme jogerősen elbírálásra nem kerül (további részletek itt). A következő tárgyalást tegnapra tűzték ki, ám itt sem született érdemi döntés a Telenor és a Magyar Telekom által benyújtott kérelem kapcsán.

Ez azonban ideiglenesen még meg is felel a kereskedelmi cégeknek, hiszen a bíróság nyári szünetet tart, így leghamarabb szeptemberben születhet ítélet (addig pedig érvényben marad a tiltó határozat). Így az MPVI nem használhatja sem a saját, sem a többi szolgáltató frekvenciasávjait.

Ezzel továbbra is kvázi tétlenségre van kárhoztatva a Magyar Posta, a Magyar Villamosművek és az MFB Invest együttműködésével létrejött, gyakorlatilag állami konzorcium. Egyelőre tehát hiába vásárolhatták meg tehát a 900 megahertzes frekvenciasáv öt megahertzes blokkját, hiába adott szabad utat az NMHH az MPVI-nek, az továbbra sem mutatkozhat be a piacon. (Érdekesség, hogy az mpvi.hu domain ugyan nem szabad - Schmidt Pál névre van beregisztrálva -, de a böngészőből az URL-t megnyitva egy árva információs oldal sem tárul az érdeklődő elé.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.