Hirdetés
. Hirdetés

Tovább kínlódik az AMD

|

Éves összehasonlításban 18 százalékkal esett a gyártó árbevétele.

Hirdetés

Egy ideje pénzügyi oldalról nincs túl jó bőrben az AMD, és úgy tűnik, a trend tovább folytatódik. A gyártó ismét többet veszített, mint amennyit keresett. Az idei második negyedévben ugyan az év első három hónapjához képest 7 százalékkal tudták növelni az árbevételüket, a sokkal irányadóbb éves összehasonlítás már 18 százalékos csökkenést jelez. 

Ez összességében 74 millió dolláros veszteséget jelentett a kaliforniai cég számára, csak április és június között. Az AMD ugyanakkor büszke az elért eredményére, ugyanis összességében mégis javulásként értékelik a számokat, a zuhanórepülés pedig megállni látszik az átalakítások közepette. Rory Read, az AMD elnöke és ügyvezetője egyenesen nyereséget vár a harmadik negyedévtől. 

A következő hónapok sikere azon múlhat, hogy mennyire jól teljesítenek az AMD APU-k. Szintén jó kérdés, hogy mekkora kereslet mutatkozik majd az 5 és a 4,7 GHz-es FX processzorok iránt, de akár az Opteron 3356 is kisegítheti az AMD-t. A legtöbbet talán az dobhat az AMD eredményein, hogy mindhárom játékkonzolhoz ők szállítják a chipeket. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.