Hirdetés
. Hirdetés

Túl sok az alaplap

|

Aggódnak a kereskedők, a gyenge PC-s eladások az alaplapokra is hatással vannak.

Hirdetés

Ahogyan a PC-k iránti kereslet csökkent, értelemszerűen az alaplapokból sem talált annyi gazdára. Természetesen a helyzet aggodalommal tölti el a kereskedőket. Mivel a készletek meglehetősen nagyok jelenleg a cégeknél, ezért a partnereknek csökkenteniük kell a megrendeléseiket.

Mindez annak a következménye lehet, hogy tavaly novemberben és decemberben több darabot szállítottak le a gyártók. Mivel el akartak érni egy bizonyos számot a tavalyi évre vonatkozó eladásokban, ezért jelentősebben megnövelték a leszállítandó darabok számát.

A vállalatok most kénytelenek lenyelni a próbálkozás mellékhatásait, hiszen a kereslet nem igazán emelkedik. Az ASUS már csökkentette is a megrendeléseit (az ODM-eseket, heti 100 000-rel), ők az első három hónapban 5 millióra számítanak. A Gigabyte valamivel pozitívabb jövőképet festett magának. 

A túlkészletek kisöprése még akár hónapokba is telhet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.