Hirdetés
. Hirdetés

Túl sok LCD-t gyártanak

|

A nagyméretű LCD panelekből több készül, mint amennyit leszállítanak.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban a tévék és a monitorok eladásai sem mondhatóak a legjobbnak. Hasonló az összkép ahhoz, amit a notebook-piacon láthatunk, egy lényeges különbséggel. A notebook-gyártók kínosan ügyelnek a készletek kitakarítására, viszont az LCD-t gyártó cégeknek ez eddig kevésbé volt fontos. 

Hirdetés

Éppen ezért lehetséges, hogy a gyenge eladások következtében most igen nagy készletek maradtak a nyakukon. A számokat vizsgálva elmondható, hogy világszinten 47,7 millió négyzetméternyi LCD panelt gyártottak le a tévékhez és a különböző információs kijelzőkhöz. Ezzel szemben ebből csak 46,8 milliót szállítottak le ténylegesen, ami azt jelenti, hogy a termelés 2 százalékkal haladja meg az eladásokat. 

Az LCD monitorokat vizsgálva kiderült, hogy a megtermelt 18,4 millióból 18 milliót sikerült eladni, ami ebben a kategóriában már 2,6 százalékos különbséget jelez. Bár nagy gondban még nincs az ágazat, azért akár intő jel is lehet számukra a mostani. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.