Hirdetés
. Hirdetés

Tűzvonalba került az Intel Izraelben

|

A Haifa ellei rakétatámadások a Hezbollah és Izrael közötti konfliktus frontvonalába helyezték az Intel egyik legjelentősebb tervezőközpontját.

Hirdetés

Vasárnap a dél-libanoni Hezbollah gerillái több rakétatámadást is intéztek az izraeli Haifa kikötőváros ellen. A tengerparti település nem utolsósorban az Intel egyik legjelentősebb processzortervező központjának is otthont ad.

Az első rakétasorozat nyolc izraeli állampolgárt ölt meg egy vasúti pályaudvaron, a hivatalos források szerint a közvetlenül ezután érkező másik két támadás már nem szedett további áldozatokat. A lakosságot mindenesetre felszólították a hatóságok, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

Mint ismeretes, az egyre inkább elmérgesedő fegyveres konfliktus egy izraeli járőrt ért gerillatámadás nyomán robbant ki a múlt hét során. Azóta mindkét oldalon egyre emelkedik a halottak száma, már több mint száz libanoni civil esett izraeli légitámadások áldozatául, sőt, legutóbb nyolc kanadai állampolgár is életét vesztette a bombázásokban Libanon déli részén.

Az Intel Izrael területén különböző telephelyeken összesen 5 400 alkalmazottal rendelkezik, például az ország déli részén fekvő Qiryat Gatban található az 1,6 milliárd dolláros beruházás keretei között épült Fab 18 nevű gyártóüzem. Az északi Haifában processzortervező intézet működik, korábban itt alkották meg a Pentium M chipeket, a jövőben pedig az elképzelések szerint a cég új generációs mobilprocesszorainak tervezése lenne a központ feladata.

Koby Bahar, az Intel izraeli szóvivője szerint a válallat dolgozói fennakadások nélkül végzik munkájukat. Aki nem a központ védett belsejében tevékenykedik, az az óvóhelyeken is el tudja látni a feladatát, mivel azok egész Haifában fel vannak szerelve vezeték nélküli internet-kapcsolattal, az Intel dolgozói pedig mindannyian rendelkeznek laptoppal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.