Hirdetés
. Hirdetés

TwinCAT Speech: létesítmények üzemeltetésének és karbantartásának megkönnyítése beszédbeviteli és hangalkotó képességekkel

|

Az emberi test egymással tökéletes összhangban működő funkcionális egységek rendszerévé fejlődött. Átvitt értelemben igaz ez az automatizálásra, ami tökéletes harmóniában egyesíti a helyzetfelismerést, az érzékelőket, a mozgásvezérlést és a gépi látást. A TwinCAT Speech szoftverrel az automatizálási rendszerek most már hallani és beszélni is megtanulhatnak.

Hirdetés

Hirdetés

A TwinCAT segítségével az automatizálási rendszerek ugyanolyan hatékonyan és fennakadásmentesen működhetnek, mint az emberi test: TwinCAT runtime környezettel ellátott ipari PC az "értelmet", a TwinCAT Motion Control mozgásvezérlő a precíz, dinamikus mozgást, a be-kimeneti interfészek pedig a legkülönfélébb érzékelők és buszrendszerek adatainak átviteléhez szükséges csatlakozást biztosítják. A közelmúltban a rendszer a TwinCAT Vision szoftvermodullal bővült. A beszédfelismerő- és hangalkotó képességeket nyújtó, új, TwinCAT Speech nevű szoftvermodullal teljessé vált az emberrel való analógia.


A Beckhoff TwinCAT Speech szoftvermoduljával, beszédfelismerő- és hangalkotási képességekkel felvértezett vezérlőrendszer kényelmes beszédbeviteli, illetve hangkimeneti csatornákkal támogatja az operátorok és karbantartók tevékenységét

A TwinCAT Speech szoftvermodullal ipari szabványoknak megfelelő, többnyelvű adatlekérdezés és -bevitel valósítható meg, ami lényegesen megkönnyíti és hatékonyabbá teszi az automatizálási rendszerrel végzett munkát. E technológia számos iparág sokféle alkalmazásában használható, a gépgyártástól az épületautomatizálásig terjedően. Például egy gépalkatrészen végzett munka során az operátorok vagy karbantartók a szokványos kezelőfelület használata nélkül, egyszerűen szóban kérdezhetik meg, hogy milyen hatással vannak a módosított beállítások az adott vezérlési vagy szimulációs alkalmazásra. Ezenfelül kritikus rendszerértékek elérésekor megfelelő beszédriasztás is kiadható.

A beszédbevitelt közvetett funkcióként, a beépített Windows operációs rendszer képességeit kihasználva valósították meg, más szóval nem igényel internet- vagy felhőcsatlakozást. A TwinCAT Speech beszédkimenete mind közvetett, mind közvetlen funkcióként használható: az előbbi esetben a megfelelő Windows-funkciók, az utóbbiban pedig az Amazon szövegfelolvasó Polly szolgáltatása biztosítja a hang megszólaltatását. A valósághű beszédhangzást mély tanulási technológiákkal szintetizálták. Több hang közül lehet választani, és a közvetlenül előállt hangállományok gyorsítótárban is tárolhatók.

www.beckhoff.hu/twincat-speech

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.