Hirdetés
. Hirdetés

Twitter és Facebook Silverlight 3 alapon

|

A Sobees oldalán egy helyen kezelhetjük Twitter és Facebook profiljainkat a Silverlight 3 segítségével.

Hirdetés

A múlt héten a Microsoft elérhetővé tette a Flash riválisának szánt Silverlight 3-at. Ezzel kapcsolatban több hír és cikk is született, de a multimédiás fejlesztői platform megértéséhez úgy juthatunk legközelebb, ha a segítségével készített webes alkalmazásokat vizsgáljuk. S erre már alkalmunk is van, hiszen nem telt el egy hét, s megjelentek az első Silverlight 3-as szolgáltatások, amelyek jól demonstrálják a képességit. A Sobees oldala például ilyen a sok közül, ahol az oldal felhasználói egy helyen kezelhetik Twitter és Facebook profiljaikat, valamint kereshetnek a weben.

 

 

sobees.jpg

Kilép a böngészőből


Az oldal mögött álló motor ráadásul nem csak megjeleníti az érintett oldalakat, hanem átalakítja azokat a saját felületére, ahol a saját vezérlőivel kezelhetjük Twitter (és hamarosan Facebook) profilunkat. A Silverlight 3 alapú alkalmazás beépített URL rövidítővel is rendelkezik, mely a közösségi oldal használatánál szinte elengedhetetlen. Keresője (Real-Time Search) szintén a közösségi oldalakra összpontosít: a TwitterSearch, a OneRiot és a FriendFeed motorjait használja.

Az oldal kezeli a Silverlight 3 egyik legígéretesebb újdonságát is, hiszen böngésző nélkül is használható. Ehhez a kattintsunk a felület egy pontjára, majd válasszuk ki az "Install sobees web alpha onto this computer..." opciót. A művelet végén az alkalmazás kilépve a böngészőből megjelenik majd gépünkön, mintha egy egyszerű alkalmazásról lenne szó. Csak a Windowsos WPF ablakok helyett egy Silverlight 3 alkalmazás fog felugrani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.