Hirdetés
. Hirdetés

Új adatvagyon-kezelő platformot mutat be a Microsoft

|

Az Azure Purview a nagyvállalatok által felhalmozott vásárlói adattömeg törvényes kezelésében segít. Egyelőre a Microsoft adatbirtokára koncentrál, de később más forrásokkal is kiegészítik.

Hirdetés

Ahogy növekszik a vállalkozások által összegyűjtött, tárolt és elemzett adatok mennyisége, úgy válnak egyre fontosabbá azok az eszközök, amelyekkel az adatok felhasználását és megosztását lehet kezelni, illetve nyomon követni. A Microsoft most egy új adatvagyon-kezelő (data governance) szolgáltatás, az Azure Purview nyilvános betekintő változatát adta közre, amely magában foglalja az összes fontos adatkezelési lehetőséget.

Hirdetés

Rohan Kumar, a Microsoft Azure Data termékköréért felelős alelnöke azzal indokolta az újdonság megjelenését, hogy a nagyvállalatok egyre jobban beleássák magukat az olyan adatigényes technológiák használatába, mint például a prediktív elemzés, ezért a vezetők számára kulcsfontosságúvá válik, hogy cégük adatkezelése megfeleljen a törvényben megszabott követelményeknek, és a vásárlói adatok felhasználáshoz rendelkezzenek minden szükséges engedéllyel. Emellett arról is meg akadnak bizonyosodni, hogy az adatok megbízhatóak-e, és azt is tudni akarják, ki fért hozzájuk, ki végzett módosításokat rajtuk.

Ebben segít az Azure Purview, ami lényegében egy olyan katalógus, mely az Azure különböző adat- és tárolási szolgáltatásai mellett más szolgáltatók (például az Amazon) adatraktáraiból is képes adatokat leszállítani, és idővel a Microsoft további forrásokkal kívánja bővíteni a megoldás hatókörét. Kumar szerint mindez hosszú fejlesztési folyamatnak ígérkezik: az első kiadás elsősorban a Microsoft adatbirtokára koncentrál, de a most megjelent lehetőségek csak kis részét képezik a Microsoft távlati céljainak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.