Hirdetés
. Hirdetés

Új adatvédelmi funkció az Internet Explorer 9-ben

|

A Microsoft következő generációs böngészője, az Internet Explorer 9-nek (IE9) legújabb (RC) kiadásába épített ?Tracking Protection" alkalmazás révén a felhasználók ?láthatatlanná válhatnak" az általuk nemkívánatosnak nyilvánított weboldalak előtt.

Hirdetés

Napjainkban különböző forrásokból számos weboldal gyűjti a felhasználói információkat, amelyek sok esetben az oldal látogatói számára is hasznosak lehetnek - ugyanakkor sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a modern weboldalak jelentős részét direkt így tervezik meg, hogy nyomon követhessék a felhasználók internetes tevékenységeit.

A weboldalak ?sütik" és egyéb technológiák segítségével a felhasználók böngészési előzményeiből egy profilt rajzolhatnak meg, amelynek segítségével például olyan személyre szabott reklámokat jeleníthetnek meg az adott felhasználó következő látogatásakor, amelyek nagyobb eséllyel fogják felkelteni érdeklődését.

A ?Tracking Protection" alapértelmezésben ki van kapcsolva, mindenki maga döntheti el, hogy mely oldalak ne férhessenek hozzá a netes tevékenységéhez, böngészési előzményeihez. A megoldás révén a felhasználók nagyobb biztonságban érezhetik magukat netezés közben. Az IE9 kiadásra kijelölt, RC verziója 2011 folyamán jelenik majd meg.

Tóth András Mihály, a Microsoft Magyarország Windows üzletágának vezetője elmondta: ?Az Internet Explorer 9-cel nemcsak az eddigi legkönnyebben használható, hanem a legbiztonságosabb böngészőt is szeretnénk megalkotni, amely minden szempontból tekintettel van felhasználóink magánszférájára. Biztos vagyok benne, hogy eme fejlesztés révén számos felhasználónk netezhet majd nyugodtabban a jövőben."


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.