Hirdetés
. Hirdetés

Új akkutechnológia a HP laptopokban

|

A Sonata akkuk ezer töltést bírnak ki kapacitásuk csökkenése nélkül, és fél óra alatt 80 százalékra tölthetők fel.

Hirdetés

Jövőre gyorsan tölthető akkumulátorokat dob piacra a HP, melyek akár három évet is kibírnak anélkül, hogy csökkenne a teljesítményük. A Sonata nevű, lítium-ion technológián alapuló akkumulátorokat a Boston-Power fejlesztette ki, a HP pedig Enviro néven fogja kínálni egyes noteszgépeihez. Az Enviro akkuk 30 perc alatt tölthetők fel a kapacitásuk 80 százalékáig. Ez jól jöhet a sokat utazó felhasználóknak, akik például a reptéren várakozva, tehát korlátozott idő alatt akarják feltölteni noteszgépük akkuját.

Az Enviro akkumulátorok ezer feltöltés után kezdenek el degradálódni, ami azt jelenti, hogy napi egy feltöltéssel nagyjából három évig bírják majd ugyanúgy szuflával, mint új korukban. A mi számításaink szerint a gyakorlatban ez a három év inkább négy, ami azt jelenti, hogy teljesítményromlás nélkül kiszolgálják egy üzleti célú noteszgép átlagos élettartamát. Csak összehasonlításul: egy hagyományos lítium-ion akkumulátor körülbelül háromszáz töltési ciklus után kezd el degradálódni.

bostonpowersonata.jpg
A Boston-Power Sonata technológiája valószínűleg nem csak a HP-nál fog megjelenni.

A HP nagyon bízik a technológiában, amit az is bizonyít, hogy három év garanciát vállalnak az Envirókra - ez messze a leghosszabb idő ebben a kategóriában. Az árakról annyit lehet tudni, hogy 20-30 dollárral kell majd többet fizetnie annak, aki ilyen akkuval rendeli meg noteszgépét. A HP először az amerikai piacon, a jövő év elején kínálja majd az Envirót, aztán fokozatosan bevezeti a többi piacon is.

Mivel a technológia a Boston-Poweré, számíthatunk rá, hogy a Sonata akkuk idővel más laptopgyártó kínálatában is megjelennek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.