Hirdetés
. Hirdetés

Új analitikus motor az SAP-tól

|

Az SAP szerdán mutatja be az Intellel közösen kifejlesztett üzleti informatikai gyorsító programját (BI - Business Intelligence Accelerator). A két cég először egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy együttműködésbe kezd egy új analitikai motor létrehozásának érdekében. Az SAP az Intel mellett később az IBM-et és a Hewlett-Packardot is bevonta a fejlesztésbe.

Hirdetés

Az új motor hatalmas mennyiségű, folyamatban lévő üzleti adat gyors elemzését teszi lehetővé az ügyfelek számára az információk előzetes összesítése és adatbázisba vitele nélkül. A gyorsító az SAP NetWeaver vállalati ügyviteli programjához csatlakozva működik. Shai Agassi, az SAP termék- és technológiai csoportjának elnöke szerint a cég új szoftvere Google-szerű felhasználási élményt nyújt az adatok között keresgélő felhasználóknak.

A BI gyorsító először a HP és az IBM 64 bites Intel Xeon processzorokkal szerelt blade szervereire installálva lesz hozzáférhető. A programot 2005 októberétől a cég harminc legfontosabb partnere már kipróbálhatta, köztük olyan óriásokkal, mint a Novartis, a British Petroleum vagy a Coca-Cola. A tapasztalatok Agassi szerint egyértelműen pozitívak voltak, az üdítőitalital-gyártó például hatvanmilliós adatbázisra vonatkoztatva a korábbi harminc másodperces keresési idő tizedrészére való csökkenéséről számolt be. Persze az Intel új, Woodcrest munkanevű ikermagos Xeon processzorai is nagyban hozzájárultak a kedvező eredményhez, a tesztüzem első időszakában használt, régebbi Xeon modellek teljesítményéhez képest megduplázták a keresések sebességét.

Agassi megfogalmazásában a BI gyorsító segítségével az SAP "egy újabb lépéssel került közelebb az adattömegek analízisének szent kelyhéhez". A cég az IBM és a HP mellett több más számítógép-kereskedő bevonását is tervezi új rendszerének közelgő piacra dobása kapcsán. Agassi szerint a termék bevezető ára valamivel 200 000 dollár alatt lesz majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.