Hirdetés
. Hirdetés

Új Apple szoftvereket mutattak be

|

Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján bemutatta többszörösen díjnyertes digitális életstílus-programjának legújabb változatát, az iLife '06 csomagot, valamint a személyes produktivitást segítő szoftverének legújabb, továbbfejlesztett változatát, az iWork '06 programcsomagot

Hirdetés

Az iLife '06 tartalmazza a lényegesen felgyorsított iPhoto 6 programot, új fényképalbum-, naptár- és üdvözlőkártya-stílusokkal, valamint a teljesen új Photocasting szolgáltatással; az iMovie HD 6 szoftvert, melyet új mozgó sablonokkal bővítettek; az iDVD program legújabb, 6.0 verzióját; továbbá az új GarageBand 3 programot, mely már professzionális minőségű Podcast adások szerkesztésére is alkalmas. Ezeken túl, az iLife '06 csomagban debütál az Apple új, saját webszerkesztő szoftvere, az iWeb, ami meglepően egyszerűvé teszi fényképes webhelyek, blogok és Podcast adások szerkesztését és publikálását a .Mac szolgáltatással szorosan együttműködve.

"Ez minden idők legizgalmasabb iLife frissítése," - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. "Az Apple úttörő szerepet vállalt napjaink digitális életstílusát segítő, meghatározó szoftverek fejlesztésében és az iLife csomaggal olyan terméket készített, melynek nincs párja a PC piacon."

Az iLife '06 csomagban bemutatkozik az iWeb, az Apple új, rendkívül könnyen használható webszerkesztő programja, mely mindenki számára elérhetővé teszi professzionális minőségű weblapok előállítását akár a többi iLife programban előállított digitális tartalomból, zenékből, képekből, rövid videó-klipekből is. Az iWeb is, mint a többi iLife '06 program, képes szorosan együttműködni az Apple .Mac on-line szolgáltatásával, így az elkészült tartalom egy kattintással, kényelmesen publikálható az Interneten.

A lényegesen megnövelt teljesítményű iPhoto 6 már akár 250.000 fényképet is képes katalógusában rendezve nyilvántartani, valamint már tartalmazza az új Photocasting technológiát is, melynek segítségével a .Mac rendszeren keresztül közvetlenül lehet a fényképgyűjteményt megosztani barátokkal, ismerősökkel akár PC felhasználókkal is. A képszerkesztő funkciók is lényeges fejlesztéseken estek át: akár 8 képet lehet egy időben megtekinteni, összehasonlítani, és megnézni az egyes effektek, módosítások hatásait.

Az iMovie HD 6 új, Apple-tervezésű sablonokat, effekteket is tartalmaz, melyek segítségével könnyedén lehet hollywoodi minőségű klipeket, kisfilmeket készíteni. A Corfe Video technológiának köszönhetően az effektek várakozás nélkül, azonnal ellenőrizhetők, módosíthatók. A látványos eredményt új feliratozó rendszer és hangeffektek is segítik. Az elkészült filmeket az új iDVD 6 szoftver szélesvásznú (16:9) és hagyományos (4:3) formátumban is képes videó-DVD lemezre írni, akár az újabb 10 menüsablon felhasználásával is, kiváló minőségben. Az új Magic iDVD segédprogram néhány kattintás alatt képes egyszerű, de látványos DVD lemezt készíteni a Finderben kijelölt filmrészletekből és képekből. A Garageband 3 program már képes professzionális minőségű Podcast adások szerkesztésére is, míg továbbra is a legjobb zeneszerkesztő szoftver maradt az otthoni felhasználók számára. Az új szolgáltatások közül a kiváló minőségű hangfelvételek lehetőségét érdemes kiemelni.

Az iWork '06 új funkcióinak köszönhetően még látványosabb, még elegánsabb dokumentumok készíthetőek. A csomag részét képző Pages 2 és Keynote 3 szoftverek elképesztő 3D grafikonok készítésére alkalmasak és az iPhoto programhoz hasonlatos képszerkesztő és maszkoló funkciókkal bővültek, valamint egyszerű táblázatkezelő eszközökkel, melyek gyors eredményt garantálnak.

"A Mac OS X operációs rendszer teljesítményére építve az iWork '06 új életet lehel a dokumentumokba, az iLife fényképeivel, klipjeivel, zenéjével fűszerezve azokat" - mondta Rob Schoeben, az Apple alkalmazói szoftverek marketingjéért felelős alelnöke. "A Pages és a Keynote új funkcióinak köszönhetően az iWork '06 még újabb, kreatívabb megközelítést biztosít a mindennapi irodai munkához."

A Pages 2 és a Keynote 3 szoftver egyaránt kiegészült egyszerű táblázatkezelő funkciókkal is, melyek élő, működő képleteket tartalmazó táblázatok és diagramok megjelenítését teszik lehetővé, az iWork látványos stílusában. A háromdimenziós megjelenítés minden aspektusa szabadon változtatható, így a diagramok formája, színei és mintázata jól hangolható a megjeleníteni kívánt adatsorok jellegéhez. A rajzi elemek ívelt formákkal, akár Bézier-ívekkel is kiegészíthetők, tökéletes élsimítással és iPhoto képek beillesztésének valamint maszkolásának lehetőségével is. A Mac OS X operációs rendszer Address Book (Címtár) programjával való tökéletes integráció nagymértékben megkönnyíti az elegáns, szépen személyre szabott hírlevelek készítését és tömeges nyomtatását is.

A Keynote 3 program minden eddiginél látványosabb, mozi-minőségű effekteket kínál, valamint egy új áttekintő nézetet, ahol a bemutató egyes diái szabadon mozgathatók, átrendezhetők. Az Apple saját készítésű új mintái, sablonjai közül nem egyet kifejezetten az új, szélesvásznú képernyők és kivetítők arányaihoz hangoltak. Listák, felsorolások készítését is új eszközök segítik, melyek minden eddigi megoldásnál szabadabb szerkesztést tesznek lehetővé.

Az iWork '06 számtalan ipari szabványnak számító állomány-formátumot képes kezelni, köztük a Microsoft PowerPoint és Adobe Acrobat PDF állományokat, QuickTime és Macromedia Flash animációkat, klipeket, iLife anyagokat, valamint hagyományos HTML, RTF, AppleWorks és Microsoft Word dokumentumokat.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.