Hirdetés
. Hirdetés

Új belépőszintű szerverekkel jelentkezik a Lenovo

|

A kétfoglalatos rack és torony Thinkserver modellek Intel Xeon processzorokra épülnek.

Hirdetés

A Lenovo folytatja a küzdelmet a szerver piacon, ezúttal belépő szintű kiszolgáló megoldásokkal jelentkezik a cég.

A kétfoglalatos ThinkServer RD230 és RD240 rack modelleket és a toronyházba szerelt ThinkServer TD230-at indította útjára a Lenovo, valamennyi újdonságban Intel Xeon 5500 vagy 5600 processzor dolgozik, akár 6 maggal. A TD230 legfeljebb 32 GB RAM használatát támogatja, míg az RD230 és RD240 64 GB-ig bővíthető. Az operációs rendszer választható, lehet Windows Server 2008, Red Hat Enterprise Linux 5 vagy Novell Suse Linux Enterprise 11.

 

 

A Lenovo-t leginkább PC gyártóként ismerhetjük, de 2008-ban belépett a szerverpiacra is első ThinkServer termékeivel. Mint Kumar Majety, a Lenovo ThinkServer marketing vezetője elmondta, az új modellek 60 százalékkal gyorsabbak, mint elődeik, ami részint a processzormagok megnövekedett számának is köszönhető. Állítása szerint a kiszolgálók több számítási feladatot képesek végezni kevesebb energia felhasználásával.

Az új rendszereket olyan háttéralkalmazásokra is lehet használni, mint például adatbázisok futtatása, de Majety szerint felhő kiszolgálóként is megállják a helyüket. Kis és közepes vállalkozások számára készültek illetve nagyobb vállalkozások is hasznukat vehetik speciális alkalmazásokhoz.

Az x86-os kiszolgálók egy 24 milliárd dolláros üzlet, mely minden évben növekszik, természetesen a Lenovo nagyobb szeletet akar ebből a tortából.

?Persze nem könnyű az az út, mely egy jó piaci pozícióig vezet az olyan erős lábakon álló szereplők mellett, mint a Hewlett-Packard, az IBM vagy a Dell? ? mondta Dan Olds, a Gabriel Consulting Group vezető elemzője.

A Lenovo 2005-ben vásárolta meg az IBM PC-s divízióját és azóta nagy hitelt szerzett mint PC gyártó - mondta Olds. Emellett azonban hatékony szerver értékesítési csatornákat is fel kell építenie, hogy elérje az ügyfeleket.

Az új TD230, RD230 és RD240 ára rendre 829, 999 és 1399 dollár, már elérhetők az USA-ban, Kanadában, Franciaországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.